Recordium voor iPhone: nieuwe spraakopname-app kan bijna alles

De nieuwe app Recordium biedt allerlei functies die je niet in de standaard Dictafoon-app op de iPhone aantreft. Zoals notities en foto's koppelen aan een bepaald punt in de audio-opname.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

recordium-iphoneDe iPhone is standaard voorzien van een Dictafoon-app waarmee je voicememo’s kunt opnemen. Maar ideaal is ‘ie niet, als je kijkt wat de nieuwe app Recordium allemaal kan. Met Recordium kun je interviews, colleges, gesprekken en live-optredens opnemen en vervolgens kun je bepaalde punten markeren. Zo vind je snel de belangrijke fragmenten terug. Maar er zijn meer handige functies: je kunt ook notities, tags en foto’s koppelen aan bepaalde fragmenten uit de opname. Handig voor studenten, muzikanten, interviewers en iedereen die wel eens iets moet opnemen. Ter introductie is Recordium gratis, na het weekend moet je ervoor betalen.


Bepaalde delen van de opname kunt highlighten en heb je een bepaalde annotatie toegevoegd, dan kun je die later weer naar een andere plek slepen.

recordium-iosBij het maken van de opname kun je kiezen uit meerdere instellingen om de kwaliteit en de omvang van de opname te bepalen. Op basis daarvan wordt het gekozen compressie-algoritme toegepast. Er is keuze uit drie sample rates: 8, 22 en 44,1 kHz en vier opnameformaten: WAV, CAF, AIFF en MP4. Een tijdslimiet is er niet. Opnames inkorten doe je binnen de app, een bepaald deel van de opname afsplitsen of een middendeel wegknippen kan ook. Allemaal functies die je niet in de Dictafoon-app van de iPhone vindt.

Eenmaal gemaakte opnames sla je op bij Dropbox, Google Drive, Evernote en andere cloud-apps of verstuur je via e-mail. Meteen naar je computer sturen kan ook dankzij Wi-Fi Sync of iTunes Bestandsdeling. De applicatie verschilt daarmee qua functionaliteit weinig van de eerder door ons geteste opname-app AAC-Recorder. Wel oogt Recordium iets strakker en ligt er meer nadruk op het markeren van momenten in de audio.

Downloaden: Recordium (ter introductie gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.