Receptenmaker: verzamel recepten met handige iPhone-app

Receptenmaker is een handige iPhone-app waarin je recepten van Smulweb, Albert Heijn, 24Kitchen en meer kan importeren.

Receptenmaker iPhone-appHet omgekeerde pad bewandelen, dat doet het Nederlandse Receptenmaker. De applicatie die voorheen exclusief voor de iPad te downloaden was, is nu ook verkrijgbaar voor de iPhone. Daar kan je wel wat mee als je graag verrassende en nieuwe gerechten maakt. In de applicatie importeer je namelijk makkelijk gerechten van Albert Heijn, 24Kitchen, Smulweb, Jumbo, Dagelijkse Kost, VTM koken en meer. Die kan je vervolgens makkelijk voorbereiden en bereiden vanuit Receptenmaker.

De grote kracht van Receptenmaker is dat je dus recepten verzamelt van allerlei andere websites waar je lekkere gerechten tegenkomt. In het geval van bijvoorbeeld Albert Heijn kan je daarvoor natuurlijk ook terecht in de eigen iPhone-app Appie. Maar Receptenmaker maakt het interessant om ze op te halen in die applicatie: de applicatie heeft een ingebouwd woordenboek voor kooktechnieken die worden uitgelegd. Ook vind je er informatie over de groenten en vruchten van dat seizoen.

Receptenmaker recepten op rij iPhone Receptenmaker recept bewerken

Recepten ophalen

Een recept importeren doe je met de functie Recept toevoegen vanuit het hoofdmenu. Je ziet dan invulvelden voor een afbeelding, naam van het gerecht, ingrediënten en bereiding. Maar in plaats van dat je een eigen recept in de app opslaat, kan je met de knop onderaan ook gerechten importeren van andere sites. En daar is Receptenmaker erg goed in: zodra je een recept hebt gekozen op een van de websites, wordt de informatie automatisch goed gerangschikt in de invulvelden van de applicatie en kan je Receptenmaker gebruiken tijdens het maken van een gerecht. Daarvoor raadpleeg je de lijst met Recepten, waar vanuit je kan printen, delen (via e-mail), bewerken en de app in kookstand zetten. De letters worden dan groter en je krijgt toegang tot trucjes als de eierwekker of een melding als je taart lang genoeg in de oven staat. De telefoon springt in die stand bovendien niet in stand-by. Je hoeft hem dus niet aan te raken met je vingers vol etenssporen (behalve dan om te scrollen, met je pink misschien).

Receptenmaker kooktechnieken Receptenmaker seizoenskalender iPhone

Niet zo gratis als het lijkt

Receptenmaker is dus een handige applicatie, maar hij is niet zo gratis als het prijskaartje doet vermoeden. Je slaat tot tien recepten op in de app zonder bijbetaling. Voor een in-app aankoop van 1,79 euro, kan je nog eens 100 recepten opslaan. Daarnaast heb je alleen na die uitgave toegang tot het overzicht van kooktechnieken en de seizoenskalender. Gebruikers van de iPad-app deinsden er niet voor terug: Receptenmaker scoorde tot nu toe een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren in de Nederlandse App Store.

Downloaden: Receptenmaker (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2013, 13:14
Categorieën Eten en drinken, Nederlandse apps
Onderwerp recepten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.