Polaris Office 5: beter met Word, Excel en PowerPoint

In Polaris Office 5 voor iPhone en iPad bewerk je Word, Excel en PowerPoint-documenten. De app heeft 160 vormen en video in presentaties.

Polaris Office 5.0 Microsoft OfficeHet tekstverwerkingsprogramma Polaris Office is een serieuzere app geworden om Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint-documenten mee te maken en bewerken op de iPhone en iPad. Een grote update naar versie 5 optimaliseert de applicatie voor iOS 7 en voegt onder andere nieuwe toetsenindelingen toe waarmee je makkelijk waarden kan invoeren in een tabel. Ook op het gebied van presentaties maken zijn er verbeteringen.

Daarop scoort Polaris Office 5 punten. Niet alle applicaties waarmee je Microsoft Office-documenten kan bewerken, ondersteunen het maken en bewerken van PowerPoint-presentaties. Zo is het een additionele in-app aankoop in concurrent Documents To Go. In Quickoffice van Google kan je wel presentaties maken, maar die app wordt geteisterd door mankementen. Gebruikers melden in de App Store dat documenten niet goed blijken opgeslagen of zelfs verdwijnen. In Polaris Office worden presentaties ‘Slides’ genoemd. Er is op ingezet met previews van 24 verschillende diagrammen die je kan previewen voordat je ze invoegt, het tonen van de animaties van objecten en de mogelijkheid om nu video’s en een afspeelknop toe te voegen. Ook zijn er nu ‘smart guidelines’ waarmee je beter bepaalde vakken kan selecteren en bewerken.

Polaris Office 5 slides Polaris Office tekstbewerking

Polaris zegt vanaf de nieuwste update de beste iPhone- en iPad-ondersteuning te bieden voor Office-documenten die je op de pc maakt. Je kan 160 verschillende vormen in de app maken en er zijn 20 nieuwe diagrammen die je kan invoeren in het Word-gedeelte van de app. Documenten moeten ook sneller laden dan voorheen en reageren beter op je input. Drie voorbeelddocumenten waarin het bewerken van Word, Slide en Sheet worden uitgelegd, laten zich in ieder geval eenvoudig en snel bedienen.

Een laatste nieuwe toevoeging van Polaris Office 5 op iPhone en iPad is de memofunctie bij Word- en Sheet-documenten, net als in Microsofts origineel. In combinatie met de ondersteuning van clouddiensten Dropbox, Google Drive en Box, kan je zo aantekeningen maken op documenten van jezelf of van anderen.

Polaris Office documenten index Polaris Office tabel invoegen

Onze korte kennismaking met Polaris Office 5 op de iPhone 5s wekt vertrouwen. De applicatie maakt een soepele en stabiele indruk, ziet er zakelijker uit dan de concurrentie in zijn iOS 7-uiterlijk en heeft bewerkingsopties op een logische plek onder de gereedschapsknop bovenin beeld. Heb je een iPhone of iPad gekocht na september 2013, dan download je gratis Apple’s eigen alternatieven Pages, Numbers en Keynote. Omdat die in andere gevallen 8,99 euro per stuk kosten, Microsofts eigen Office Mobile 365 liefst 99,95 euro per jaar kost en je in Polaris Office voor 11,99 euro in totaal kwijt bent, mag je deze app een serieuze optie noemen.

Downloaden: Polaris Office 5 (€11,99, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 18:00
Categorieën Productiviteit, Zakelijk
Onderwerpen google documenten, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.