FNV Decibelmeter: geluidsoverlast op de werkvloer meten

FNV Decibelmeter laat je met de iPhone-microfoon meten of er sprake van geluidsoverlast op de werkvloer is.

FNV Decibelmeter screenshotEen iPhone-applicatie van FNV laat je meten of er teveel herrie bij jou op de werkvloer wordt gemaakt. FNV Decibelmeter maakt een geluidsopname van ongeveer vijf seconden, waarbij wordt gekeken naar het aantal decibel dat rond de iPhone wordt geproduceerd. Daarna krijg je op een resultatenscherm te lezen wat het geluidsniveau voor je gezondheid kan betekenen en of bepaalde herrie wettelijk is toegestaan. Zo hoopt FNV meer mensen in te lichten over de geluidswetten op de werkvloer.


FNV Decibelmeter screenshot 2Meet FNV Decibelmeter veel herrie, dan krijg je te lezen wat dit voor jou betekent en of je bijvoorbeeld gehoorbescherming moet dragen. Een knop rechtsonder in beeld stuurt je naar een webpagina waar je meer kunt lezen, maar deze pagina is in alle gevallen dezelfde algemene informatie over geluidsniveaus op de werkvloer. Daar vind je ook contactinformatie die je kunt gebruiken om met FNV in contact te komen.

Je moet bij het maken van een meting uiteraard wel je gezond verstand gebruiken. Je maakt een meting van een paar seconden op een volledige werkdag, waardoor het aan jou is om een moment te kiezen waarop het volume op de werkvloer.

Downloaden: FNV Decibelmeter (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2013, 13:18
Categorie Diensten
Onderwerp fnv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.