Rdio-radiostations

Rdio’s antwoord op Beats 1: meer radiostations met bekende namen

Rdio gaat de strijd aan met Apple's Beats 1 door het aantal radiostations uit te breiden. Bekende muziekblogs en labels gaan aan de slag als curator. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Rdio-radiostations
Een muziekdienst die de naam Rdio draagt, voelt zich natuurlijk aangevallen als een andere muziekdienst een radiostation begint. Niet zo gek dus, dat Rdio vandaag het aanbod aan stations flink uitbreidt en in meerdere landen beschikbaar maakt. Ook gaan vooraanstaande namen uit de muziekindustrie hun eigen radioshows maken voor de muziekdienst.

Naast een aantal prominente indie muzieklabels (Glassnote, DFA en XL Recordings), gaan ook blogs en websites hun eigen radiozender hosten op Rdio, met muzieksites als Consequence of Sound en The Hype Machine als bekendste. Ook Sony Music India en Universal Music India doen hier aan mee, maar hun content zal alleen in India te beluisteren zijn.

Nieuwe muziek ontdekken met Rdio

De bedoeling van de radiostations is dat Rdio-luisteraars er nieuwe muziek mee ontdekken, via merken en personen die ze vertrouwen en respecteren. Zowel gratis als betalende leden van Rdio kunnen naar de stations luisteren, maar het aantal landen is voorlopig nog beperkt.

Tot nu toe waren deze alleen beschikbaar in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk, maar daar komt vandaag verandering in met de toevoeging van een tiental landen, waar Nederland en België jammer genoeg niet onder vallen. Eerst zijn onder meer Australië, Brazilië, India en Thailand aan de beurt.

In maart begon Rdio al met het aanbieden van stations die samen worden gesteld door prominente muzieklabels als Def Jam, Domino Recording Company en Merge Records. Dat aanbod wordt nu dus uitgebreid. De blogs en personalities (ook wel Influencers genoemd door Rdio) zijn een volledig nieuwe categorie.

Lees ook: iCulture vergelijkt: streaming muziekdiensten voor iPhone en iPad.

Meer keuzevrijheid bij Rdio

Een groot aanbod aan radiozenders dus en de grote vraag is nu natuurlijk of dit opweegt tegen Beats 1, de radiozender van Apple Music, die ook voor zowel gratis als betalende gebruikers te beluisteren is. Het lijkt erop dat je met Rdio in ieder geval meer keuze hebt om af te stemmen op jouw eigen muzieksmaak, terwijl Beats 1 het moet hebben van muziek-personalities als Elton John, Drake en Zane Lowe, die allemaal op dezelfde zender te vinden zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2015, 16:49
Categorie Diensten
Onderwerpen beats 1, muziekdienst, rdio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.