Samenwerking Shazam en Rdio nu ook naar Nederland en België

De samenwerking tussen Rdio en Shazam, waardoor Rdio afspeellijsten van Shazam-nummers krijgt, komt ook naar Nederland en België.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

shazam rdioEen functie waardoor gevonden nummers in Shazam meteen aan een Rdio-afspeellijst worden toegevoegd is vanaf volgende week ook in Nederland beschikbaar. Hierdoor is het een stuk makkelijker om nummers die je leuk vond op een later moment in Rdio terug te vinden, zonder dat je op het moment van ontdekking naar een andere app hoeft te springen. Deze mogelijkheid is onderdeel van de nieuwe samenwerking tussen muziekherkenner Shazam en muziekstream-app Rdio, die in december werd aangekondigd. In sommige landen werd de nieuwe functie destijds meteen actief, maar nog niet in Nederland.

Shazam benadrukt dat de nieuwe Rdio-ondersteuning met zowel de gratis als bestaande versie van de app zal werken. De uitbreiding van de nieuwe functionaliteit naar nieuwe landen werd aangekondigd op het bedrijfsblog van Rdio. De samenwerking is overigens in beide apps te zien: in Rdio verschijnt automatisch een afspeellijst van je Shazam-nummers, en in Shazam zie je een knop met “Listen Free on Rdio”, waarmee je herkende nummers voortaan in hun geheel kan afspelen. Dit was voorheen nog niet mogelijk in Shazam. De nieuwe connectiviteit is vanaf dinsdag in 28 nieuwe landen te gebruiken, waaronder dus Nederland en België.

Voor wie Rdio nog niet kent: de muziek-streaming applicatie straalt rust uit, met een overzichtelijk schuifmenu waarin je niet alleen je eigen albumcollectie, afspeellijsten en luistergeschiedenis benadert. Daarboven krijg je toegang tot veelgedraaide platen op Rdio, nieuwe releases, hitlijsten en persoonlijke aanbevelingen. De proefmogelijkheden zijn goed, maar koop een abonnement via de website: dat scheelt 4,99 euro per maand ten opzichte van de app.

Downloaden:

  • Shazam (gratis, in-app aankoop, reclame, universeel, iOS 6.0+)
  • Shazam Encore (€5,99, universeel, iOS 6.0+)
  • Rdio (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:32
Onderwerp rdio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.