Rayman Jungle Run: stijlvol springen en rennen op de iPad

Rayman Jungle Run is een sensationele platformgame voor de iPad, iPhone en iPod touch. Als de ledemaatloze held van Ubisoft spring, ren, zweef en stomp je door veertig spectaculaire levels om 100 Looms te scoren.

Rayman Jungle Run iPhone iPod touchRayman is opgedoken op de iPad. De ledemaatloze platformheld die zich nog altijd met gemak staande houdt tussen andere mascottes als Mario en Sonic, schittert in Rayman Jungle Run. Uitgever Ubisoft bracht het spel vannacht al uit, een dag eerder dan verwacht. Daardoor kan je vervroegd rennen, springen, zwaaien, zweven en stompen in een platformspel met veertig levels die soms doen denken aan een achtbaanrit.

In elk level is het de bedoeling dat je de maximale score van 100 Looms haalt, maar in de latere levels is het halen van de finish al een doel op zich. Het spel wéét van zichzelf dat het uitdagend is. Daarom wordt je meteen teruggezet zodra je afgaat, zodat je meteen de volgende poging kan wagen. Als je geen hartje hebt opgepakt, is één misstap al voldoende om dood te gaan. Wie doorzet en alle 100 Looms in een level haalt, wordt in elk van de vier hoofdstukken getrakteerd op een bonuslevel dat het opperste van je timing en reflexen vergt.

Rayman Jungle Run iPad 40 levelsDe levels zijn werkelijk prachtig in Rayman Jungle Run. Ze barsten niet alleen van de kleuren en schilderachtige vormgeving, maar zitten ook geweldig in elkaar. Rayman rent automatisch voor je, en het enige wat je aanvankelijk doet is het scherm indrukken om te springen. Kort indrukken is een korte sprong, iets langer zorgt voor een langere sprong. Houd het scherm ingedrukt en je zweeft een tijdje na. De levels zijn er helemaal op gericht: op de meest uitgedachte plekken liggen de Looms die je te pakken moet krijgen, waardoor je razendsnel getimede sprongen succesvol aan elkaar moet rijgen om de optimale score te halen. Vanaf hoofdstuk twee een grote uitdaging. Bovendien zijn de levels soms sensationeel: de ene kantelt mee terwijl je erin rent, anderen worden ter plekke opgebouwd.

De nauwkeurige besturing, de prachtige animaties en omgevingen en sensationele levels maken van Rayman Jungle Run misschien wel de beste platformgame op de iPad tot nu toe.

Downloaden: Rayman Jungle Run (€2,39, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2012, 10:43
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, platformer, rayman

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.