Railmate iPhone-app maakt van treinvertraging een spelletje

De Belgische app Railmate helpt je vertraging leuker te maken. Je spaart punten voor het aantal gepasseerde stations en minuten vertraging.

Railmate iPhone treinvertraging spelletjeWat de overeenkomst is tussen de Nederlandse en Belgische spoorwegen? Dat treinen, om het vriendelijk uit te leggen, niet altijd op tijd aankomen natuurlijk. In België kan je dat lot nu in ieder geval nog weglachen met een spelletje onderweg. Railmate van Martijn Vandenberghe is een iPhone-app waarbij je punten krijgt voor het aantal gepasseerde stations en het aantal minuten vertraging. De scores worden bijgehouden en vergeleken met vrienden via Apple’s Game Center.

Zodra je in de buurt van een station bent waar NMBS vanaf rijdt, check je in bij Railmate en kies je het spoor waar vanaf je reist. Tot zover lijkt het op andere treinapps, maar de bedoeling is dat je Railmate op de achtergrond laat draaien totdat je aangekomen bent. De applicatie rekent daarna langs welke stations je bent gekomen en of je al dan niet op tijd hebt gereden. Aan de hand daarvan worden de punten berekend. Omdat de applicatie daarvoor gebruik maakt van GPS, is het niet de meest batterijzuinige app die je op je telefoon zal hebben staan. Bij het maken van een lange reis moet je ondertussen dus vooral niet teveel andere dingen op de iPhone willen doen.

Railmate hoofdscherm kaart en inchecken Railmate puntenaantal

In de puntentelling loopt vertraging al snel op tegenover het aantal stations, zeker als je veel korte ritten maakt. Voor elk gepasseerd station ontvang je een punt, het aantal minuten vertraging wordt ook meteen uitbetaald in punten. Je kan scores met vrienden vergelijken per dag en per week, en natuurlijk kan je ook de totaalscore bekijken. Helaas ontbreken achievements in Game Center wel, terwijl die juist zo makkelijk te verzinnen zijn in dit concept. Beloningen voor het aantal stations, over zoveel mogelijk kilometer en een bepaald aantal behaald minuten vertraging, zijn toch beloningen die Railmate nog net wat aanstekelijker kunnen maken. Het is allemaal welkom om een vertraging te verzachten.

Als Nederlander ook op zoek naar vermaak om een vertraging? Probeer TreinBingo! (gratis, iPhone, iOS 4.2+).

Downloaden: Railmate (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2013, 13:15
Categorieën Belgische apps, Reizen
Onderwerpen nmbs, reizen, trein, vertraging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.