iPanico: noodsignaal afgeven aan vriend met iPhone-app

iPanico is een iPhone-app die uitkomt in geval van nood. Je verstuurt er elke tien seconde je locatie mee aan ontvangers die je benadert.

iPanico noodoproep iPhoneKen je iemand die Zoek Mijn Vrienden gebruikt op de iPhone? Het idee van Apple’s applicatie om bekenden met een iPhone te traceren is goed, maar het houdt al snel op als niemand het gebruikt. iPanico is een nieuwe iPhone-app die zich profileert als dé oplossing voor noodsituaties. Je zorgt ervoor dat jij en een ander de app hebben. In het geval van nood, start je de app op, verstuur je en pushbericht naar de ander en kan die doorlopend je locatie in de app volgen.

Dat maakt iPanico een gerichte Zoek Mijn Vrienden op afroep. Als je de app opstart, begin je meteen met het uitzenden van het noodsignaal. De ontvanger die je bij het aanmelden in de app hebt ingevoerd, krijgt een pushbericht met je locatie. Elke 10 seconde verstuur je een nieuwe locatie, die in het pushbericht in coördinaten wordt doorgegeven met vermelding van afzender, en in iPanico te zien is op de kaart. Om het te laten werken, moet de ontvanger dus ook iPanico hebben.

Je kan meerdere contactpersonen invoeren in de applicatie die je locatie als pushbericht ontvangen. Dat doe je in de Settings van de app. Hoe meer mensen je invult, hoe meer mensen je locatie ontvangen. Overigens geeft de applicatie soms een probleem bij het invoeren van een contact: als diens telefoonnummer niet staan ingesteld op iPhone of mobiel, maar bijvoorbeeld zakelijk, pakt iPanico hem niet. Je moet er mogelijk dus je contactenlijst even voor onder handen nemen.

iPanico alarmknop iPhone iPanico locatie op kaart

iPanico kan een handige applicatie zijn in het geval van medicijnen, ongelukken en verdwaald zijn. Hij is bovendien goedkoper dan veel SOS-applicaties die ook voor de iPhone verkrijgbaar zijn. Maar er zit wel een minpunt aan de uiterst betaalbare app. Je kan het versturen van je locatie namelijk geen context meegeven. Dat betekent dat je gebeld moet worden of bericht moet worden, of zelf contact moet opnemen om iemand te bellen of te sms’en. En je weet hoe lastig dat kan zijn: als twee personen elkaar tegelijk willen bellen. In een volgende update mag iPanico dus best een ingebouwde functie hebben waarmee je de noodsituatie een naam kan geven. Bij de hoogste nood zal je er geen tijd voor hebben die in te vullen, maar als je verdwaald bent moeten die tien seconden tekstbericht schrijven er toch wel af kunnen?

Downloaden: iPanico (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2013, 17:37
Categorie Diensten
Onderwerp noodsituaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.