RadioGemist: iPhone-app laat zien welk nummer er gedraaid werd

RadioGemist is een iPhone-app die tot drie dagen terug laat zien welke nummers er voorbij kwamen op verschillende Nederlandse radiozenders. Je kan liedjes favorieten en meteen kopen en downloaden.

RadioGemist iPhone iPod touch muziek teruglezenDe prachtige applicaties Shazam en SoundHound zijn goede opties om muziek die je hoort mee te herkennen, maar ze werken niet goed samen met andere muziek-apps op de iPhone en iPod touch. Als je zo’n herkenningsapp draait terwijl er een ander liedje klinkt, lijkt het geluid van het apparaat opeens erg ver weg en wordt muziek scannen een zware taak. Daar kan de nieuwe applicatie RadioGemist uitkomst bieden. De app toont de playlists en afgespeelde nummers van onder andere 3FM, Radio 2, Q-Music, Arrow Jazz en SLAM FM.

Het volledige zenderpakket dat wordt ondersteund door RadioGemist is naast bovengenoemde: SkyRadio, JuizeFM, RadioNL, Smash FM, Radio 10 Gold, Radio 6, Classic FM, Radio Veronica en Hitradio.

De app laat echter niet alleen de nummers zien die zonet voorbij zijn gekomen, maar gaat tot wel twee dagen terug. Je ziet de muziek die vandaag al is afgespeeld, de muziek van gisteren én de muziek van eergisteren van het eerste tot het laatste nummer dat voorbij komt. De dagen worden aangeduid door grijze tussenkoppen die naar de bovenkant van het scherm schuiven als je er voorbij scrollt. Zo zie je altijd waar je bent. Links van het nummer zie je het tijdstip van afspelen. Onder het vetgedrukte nummer tref je in een lettertype kleiner de artiest.

Met louter deze functionaliteit had RadioGemist al bestaansrecht als iPhone-applicatie, maar de Nederlandse ontwikkelaar Koen van Ham is een stap verder gegaan. Je kan namelijk op elk nummer drukken. Je komt dan terecht op een aparte pagina, met naast de artiest- en nummerinformatie ook een albumcover afgebeeld. Daaronder zie je de twee omringende nummers op de radiozender en daaronder staan drie knoppen: Koop in iTunes store, Bewaar in Lov tab en Deel.

We hoeven de functies waarschijnlijk niet eens toe te lichten. Delen kan op Twitter en Facebook en per e-mail en door een nummer te bewaren, zie je hem terug in het tabblad Love. Daaronder staan nog drie handige knoppen: er is een vorige en volgende knop waarmee je door de liedjes op een zender navigeert en, jawel, er is een Play-knop waarmee je meteen het sample van een nummer afspeelt. Het lijkt voor werkelijk elk nummer van elke zender op te gaan.

Tenslotte komt ook de cijferfetisjist aan zijn trekken in RadioGemist. Het tabblad Top houdt bij hoe vaak de populairste nummers zijn gedraaid op de ondersteunde radiozenders. Dat kun je bekijken op dagbasis, weekbasis en per maand. RadioGemist lost daarmee niet alleen het probleem van het onbekende nummer op de radio op, maar voegt er overtuigende service aan toe.

Downloaden: RadioGemist (€0,79 gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2011, 12:08
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen liedje, nummer, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.