Radio 2 Cam: in Top 2000-sfeer komen met iPhone-app

Radio 2 Cam is een iPhone-app die je foto's laat maken in de Top 2000-stijl. Er zijn ook fotolijstjes-apps voor 3FM en The Voice of Holland.

Radio 2 Cam iPhone iPod touchEr is een nieuwe app voor de iPhone uitgekomen waarmee je foto’s kan maken in een Top 2000-thema. De populaire muzieklijst die vanaf Tweede Kerstdag weer door Radio 2 wordt uitgezonden tot Oudjaar, is één van de onderwerpen in een reeks van vier apps die ontwikkelaar Brandcams heeft uitgebracht voor iOS. De variant Jeroen van Koningsbrugge Cam beklimt inmiddels de App Store-hitlijst en ook zijn er versies voor 3FM en The Voice of Holland beschikbaar.

Radio 2 Cam is maar een simpele app. Met de app kan je een lijstje selecteren voor een foto die je ter plekke schiet of uit het fotoalbum haalt. Daarna sla je hem op in je eigen fotoalbum en kan je hem delen op Twitter, Facebook, e-mail en printen. Bovendien wordt de foto in de lange rij met foto’s van andere gebruikers gezet. Je kan foto’s van anderen bekijken zonder verdere toelichting of herkomst, maar kan ook die foto’s allemaal weer delen via sociale netwerken. Goed om te weten voordat je een foto maakt. De insteek van Brandcams is de ‘consument op een leuke manier extra betrokken te maken met een merk’. Alle apps zijn zodoende officieel gelieerd aan hun bronmateriaal.

De fotolijsten refereren natuurlijk direct naar de Top 2000. Je kan jezelf of anderen plakken in discolichten, in Radio 2 logo’s, achter een microfoon of achter drie evergreens die de lijst elk jaar hoog bestijgen: Bohemian Rapsody, Hotel California en Abbey Road van de Beatles. Brandcams belooft dat er in de nabije toekomst meer fotolijsten beschikbaar komen in de app. Ze delen mag je zelf doen nadat je ze via de app hebt opgeslagen in je fotoalbum.

Radio 2 Cam iPhone fotolijsten Radio 2 Cam voorbeeld fotolijst

De opzet van de Radio 2 Cam komt terug in die van de drie andere varianten. Bij de 3FM-app kan je jezelf voorzien van een 3FM-speen en de visuele jingles van Gerard Ekdom, met Jeroen van Koningsbrugge kan je knuffelend met hem en een beer op de foto en in The Voice of Holland-app staan de kandidaten centraal.

Downloaden: Radio 2 Cam (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: 3FM Cam (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Jeroen van Koningsbrugge Cam (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: The Voice of Holland Cam (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2012, 11:52
Categorie Nederlandse apps
Onderwerp radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.