Racegame 2K Drive exclusief voor iOS verschenen

2K Interactive heeft vandaag de nieuwe racegame 2K Drive exclusief voor iOS uitgebracht. Het spel moet aanvoelen als spelcomputergames.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

2K Drive2K Interactive heeft de nieuwe racer 2K Drive voor iPhone, iPad en iPod touch uitgebracht. Met de game belooft 2K een racegame die hetzelfde moet aanvoelen als de ‘grote spellen’ op spelcomputers. Spelers mogen met meer dan 25 gelicenseerde auto’s racen op 25 racetracks, om zo 100 evenementen succesvol af te ronden. Bovendien heeft de game een asynchrone multiplayermodus vergelijkbaar met die in Real Racing 3, waarmee het mogelijk is om te racen tegen vrienden zonder dat jullie tegelijkertijd online zijn.

De auto’s in 2K Drive zijn onder andere van Dodge, Fiat, Ford, GM, Icon, Local Motors, Mazda, McLaren en Nissan. De evenementen die je met deze wagens succesvol moet afronden zijn vooral races, maar er zijn ook wat obscuurdere opdrachten. Zo moet je bijvoorbeeld met je wagen zoveel mogelijk bowlingpinnen omverrijden. Met behulp van de iPhone-camera kun je in 2K Drive je eigen gezicht in de game laden, waardoor je jezelf ook echt in de auto ziet zitten. De grote nadruk in het spel ligt op de Championship modus waarin je 30 verschillende kampioenschappen kan verrijden. Daarin race je niet alleen in sportwagens, maar banjer je ook in het zand met terreinwagens en zet je een wereldrecordpoging met een ‘banaan op wielen’ op de Zuidpool. Daarnaast is er ook een multiplayer waarin je tegen de records van andere spelers racet.

2K Drive racegame iPad iPhone

Racebeleving

2K Drive heeft verschillende stuuropties, waarbij je kan kiezen uit vier typen knoppenindelingen en bepaalt of je wel of niet gebruik wil maken van het kantelen van de iPhone of iPad. Daarnaast geef je aan in hoeverre je stuur- en remassistentie wel: van uitgeschakeld tot hoog. Als je de eerste auto koopt – een Fiat 500, Nissan Cube, Chevrolet Volt, Datsun 240Z, Chevrolet Aveo, Ford F150 of Dodge Dart – ontbreekt het gevoel van snelheid op de baan. De omgevingen zien er op de iPhone 5 fraai uit, maar de modellen halen het qua details niet bij de auto’s in Real Racing 3. Racen vanuit de dashboardcamera voelt wel stoer en ook het schademodel maakt indruk.

2K Drive racen in LondenJe moet de besturing wel even flink tweaken voordat die bevalt. Wij hadden grote moeite met de kantelbesturing. Zeker als je dan de stuur- en remassistentie uitzet, valt er geen eer maar aan de bochten te behalen. Maar schakel de assistentie uit en stap over op een besturing met drukken in beeld en je krijgt een totaal andere beleving. Zeker vanuit de dashboardcamera voelt 2K Drive dan als een serieus racespel, waarbij het gaaf is om door Londen te racen en je na een aantal rondjes ook echt de track leert kennen en er goed op anticipeert. Je kan naast de assistentie op de besturing ook een visuele indicatie in- of uitschakelen die je eraan herinnert tijdig te remmen of alleen het gas los te halen. Het is even de opties doornemen, maar dan kan je net als in Real Racing 3 veel meer beleving uit het spel halen. Het snelheidsgevoel is wel minder dan in die game. Ook moet je je even door de eerste races heen bijten: die zijn belachelijk kort.

Freemium met aanschafprijs

Laat je niet misleiden door de aanschafprijs van 5,99 euro voor 2K Drive. In tegenstelling tot wat het prijskaartje doet vermoeden, komt het spel over als een freemium-game. De eerste tips & trucs die we lezen tijdens het laden gaan over muntenpakketten die je kan kopen in de winkel in het spel, elke race wordt omgeven met schermen die je aantonen wat je er mee kan winnen en er zijn zelfs meerdere valutasoorten in de app. Zilveren sterren staan symbool voor de punten die je hebt gehaald en daarnaast spaar je munten met races en prestaties. Je gebruikt de munten voor het upgraden van auto-onderdelen en het kopen van nieuwe auto’s en met de zilveren sterren koop je de schade op je auto weg. Het is het omstreden systeem van Real Racing 3, maar die game kan je gratis downloaden. Wel is je budget voor reparaties van je auto, upgrades en nieuwe auto’s schappelijker.

Onverteerbaar

De grote gamebedrijven lijken zich compleet te storten op het racegenre voor iOS. Electronic Arts bracht begin dit jaar Real Racing 3 uit, gevolgd door het pas verschenen Asphalt 8: Airborne van Gameloft. 2K Drive is veruit de duurste van de drie, met een prijskaartje van €5,99 om mee te beginnen én de opzet van een freemium-game. Het racen in verschillende klassen auto’s pleit echter in het voordeel van het spel en met de juiste instellingen voelt het racen ook goed. Jammer dat alle menu’s en teksten om de races heen zo freemium overkomen.

Downloaden: 2K Drive (€5,99, universeel, iPhone 4+, iPod touch 5th gen, iPad 2+, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 11:21
Categorie Games
Onderwerp racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.