iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Rabobank minimaliseert rol Random Reader in iPhone-app in 2013

De Rabobank werkt toe naar een iPhone-app waarvoor je geen Random Reader meer nodig hebt in 2013. Dat maakt de Rabobank bekend op haar Facebook-pagina voor ideeën omtrent de mobiele app Rabo Bankieren.

Rabobank Random Reader iPhone iPod touchMobiel betalen via de Rabobank kan in 2013 steeds meer zonder tussenkomst van de Random Reader, het externe apparaatje waarin je je pinpas moet steken om een aantal veiligheidsstappen te doorlopen. Aanvankelijk wordt de Random Reader geschrapt voor betalingen via iDeal, maar ook geld overmaken via de iPhone-app kan volgend jaar zonder het externe apparaat. Dat maakt de Rabobank bekend aan een medewerker van iPhoneclub.nl, op haar community-pagina met ideeën voor mobiel bankieren.

Vooralsnog kan je in de iPhone-app alleen zonder Random Reader geld overmaken naar personen die je de laatste vijftien maanden al eens eerder een (mobiele) betaling hebt gedaan, of om geld over te maken naar een andere eigen rekening. Voor andere transacties heb je de Random Reader nodig. Dat betekent dat je ook je pinpas bij de hand moet hebben om die erin te steken en het apparaatje te activeren.

Een exacte datum voor het minimaliseren van de rol van de Random Reader wil de Rabobank nog niet geven:

Het zullen voornamelijk eerst iDeal-betalingen zijn, die zonder Random Reader gedaan kunnen worden. Ik heb nog geen speficieke datum voor je, maar dit wordt in 2013 beschikbaar.

Volgend jaar wordt het ook voor andere betalingen mogelijk om bedragen zonder Random Reader over te maken naar onbekenden. Je kunt dan zelf aangeven tot welk bedrag je zonder de Random Reader wilt overmaken. Uit veiligheid wordt hier wel een maximum aangesteld.

De community-pagina voor ideeën over mobiel bankieren bij de Rabobank, ging op dezelfde dag in de lucht als de laatste 1.6-update van ING Bankieren. Die voegde als laatste functie toe dat je (herhaalde) betalingen in kan plannen voor maanden vooruit. Bij die bank kan je al langer zonder apparaat ertussen geld overmaken.

Downloaden: Rabo Bankieren (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2012, 10:47
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen ing bankieren, mobiel bankieren, nederlandse apps, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.