Rabo Bankieren 3.0: makkelijker geld overmaken zonder Random Reader

Rabo Bankieren is vernieuwd naar versie 3.0 en daardoor is het makkelijker om betalingsopdrachten aan te maken zonder Random Reader bij de hand te hebben. Je maakt de opdrachten daarna binnen 24 uur via de desktop.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rabobank Random Reader iPhone iPod touchHet is tijd voor belangrijke updates voor mobiel bankieren-apps van de Nederlandse banken. Onlangs werd ING Bankieren voorzien van een nieuwe interface en zakelijke rekeningen. Versie 3.0 van ABN Amro kreeg halverwege augustus ondersteuning voor beleggingen en de mogelijkheid een persoonlijk kaartje bij je overboeking te sturen. Nu heeft ook Rabobank een 3.0 versie van haar Rabo Bankieren-app uitgebracht. Die maakt het makkelijker om geld over te maken zonder Random Reader bij de hand.

Het heeft zijn voors en zijn tegens, dat je bij Rabo Bankieren niet zomaar geld kan overboeken naar een niet eerder geadresseerd rekeningnummer (in de afgelopen 15 maanden) zonder dat je de Random Reader bij de hand hebt. Het verificatieproces van het externe apparaatje maakt het voor anderen een stuk moeilijker je geld over te boeken als ze in bezit komen van je telefoon en erin slagen om in te loggen, maar het is wel lastig dat je naast je telefoon ook altijd het apparaatje bij de hand moet hebben.

Rabo Bankieren inlogschermDe Rabobank heeft er nu een tussenweg voor verzonnen. Je kan betalingsopdrachten voortaan klaarzetten zonder tussenkomst van een Random Reader in de app. Je verstuurt ze dan naar Rabo Internetbankieren op de desktop en daar moet je ze binnen 24 uur verifiëren met de Random Reader. Doe je dat niet, dan worden je opdrachten ongedaan gemaakt. Bij elke overboeking die je wil doen, krijg je voortaan de vraag of je hem nu wilt doen met de Random Reader, of later via Rabo Internetbankieren. Je krijgt de vraag alleen als je de Reader nodig hebt.

Het aanmaken van een betaalopdracht is eveneens onder handen genomen in versie 3.0 van de app, maar het adresboek is helaas nog altijd niet gesynchroniseerd met die op de computer. Alleen gebruikte adressen in de app worden onthouden in het adresboek. Daardoor moet je vaker dan je lief is een rekeningnummer invullen in plaats van een naam van een bekende. De update zorgt er verder voor dat verzonden opdrachten er voortaan iets anders uitzien.

Let er wel op wanneer je Rabo Bankieren update op je iPhone of iPod touch. Na de update mag je mogelijk opnieuw aanmelden of je toestel registreren alsof je een nieuwe gebruiker bent, en daarvoor moet je (alsnog) de Random Reader bij de hand hebben. Edit: volgens Rabobank is dit niet nodig, het leek incidenteel in onze test.

Downloaden: Rabo Bankieren (gratis)

Foto via: Ego Weblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2012, 16:19
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen mobiel bankieren, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.