Nederlandse dienst Ximon brengt iPad-app voor video-on-demand uit

De video on demand-dienst Ximon heeft een iPad-applicatie uitgebracht, waarmee je het volledige aanbod ook kunt bekijken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

XimonDe Nederlandse film- en seriedienst Ximon heeft een app uitgebracht, waarmee je alles wat de dienst aanbiedt ook op je iPad kunt bekijken. Om Ximon op de iPad te gebruiken moet je wel eerst een account aanmaken. Eenmaal ingelogd kun je kiezen uit diverse arthouse-films, Nederlandse producties, documentaires en internationale klassiekers. Je kunt de video’s in de app bekijken met Nederlandse ondertiteling en in een resolutie van 1080p.

Bij iedere film staat een knop waarmee je een trailer kunt kijken, zodat je weet wat je aanschaft. Ximon profileert zich met een groot aanbod artistieke films en documentaires. Dat wil niet zeggen dat er geen andere films bij de dienst te vinden zijn: films zoals Drive en The Last Emperor zijn ook bij Ximon te vinden.

Ximon 2

De nieuwe app van Ximon kan alleen gebruikt worden om films en series te bekijken. Wil je geld op je account zetten om een film te huren, dan word je alsnog doorverwezen naar de website van de service. Ximon laat aan iPadclub weten dat er geen plannen zijn om hier verandering in te brengen. Op de site kun je ervoor kiezen om een prepaidtegoed aan je account te koppelen of om een maandelijks abonnement af te sluiten. Bij een abonnement kun je onbeperkt films en series kijken, maar heb je slechts toegang tot 2400 van de 2550 aangeboden video’s. Wil je geen prepaidbedrag kopen, dan kun je ook via pay-per-view betalen per films of aflevering. Hierbij kun je slechts eenmalig naar een film of aflevering kijken.

Downloaden: Ximon (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2012, 17:01
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.