Mijn rooster: simpele lesrooster-app scheelt weer een papiertje

Mijn rooster is een nieuwe app voor de iPhone en iPod touch waarmee je makkelijk digitaal je lesrooster bij kan houden. Je moet hem van tevoren wel even zelf invullen, maar gelukkig gaat dat erg eenvoudig.

Mijn rooster iPhone iPod touchVerdraaid, waar had je je lesrooster nou voor het laatst gelaten? Op je iPhone. Mogelijk. Naast de app Roosters, die een eervolle vermelding kreeg in onze lijst met 25 geweldige apps voor je studie of school, is er een nieuwe Nederlandse app uitgekomen om simpel je lesrooster op in te voeren. Mijn rooster van de 17-jarige ontwikkelaar Nathan Sakoetoe vertelt je eenvoudig je uren, je lessen en in welk lokaal je moet zijn.

Het venijn is wel, dat je het rooster eerst even eigenhandig moet invoeren in de applicatie. In tegenstelling tot de rooster-apps die sommige scholen hebben uitgebracht met een automatisch bijgewerkt lessenschema, moet je hier dus even zelf ploeteren.

Mijn rooster lesoverzichtOf nou ja, ploeteren: als je een kwart jaar hetzelfde rooster hebt, is het niet zoveel moeite de app naar je eigen hand te zetten. De app heeft het aantal lesuren al onder elkaar gezet. Aan jou om de lessen te benoemen en optioneel de tijd van de les en het lokaal erbij in te voeren. Sakoetoe zelf doet het trouwens anders: die zet het lokaal meteen in zijn lesomschrijving en laat het vakje lokaal ongemoeid, is te zien in de screenshots in de App Store.

Als je een dag hebt ingevoerd, zie je bovenin het dagschema hoeveel uren je die dag hebt. Dat aantal komt terug in het weekoverzicht, waarin je dus in één oogopslag ziet hoe laat je vrijdag klaar bent.

Eigenlijk verschilt Mijn Rooster enkel visueel van Roosters. Ook die app heeft geen ondersteuning voor huiswerk, geen checklist voor je leeslijst en geen functie om aantekeningen te maken voor je profielwerkstuk. Als je dat wel wilt, is de app iStudiez Pro een uitkomst maar daarin is het lesrooster zelf dan weer een stuk ingewikkelder in te vullen.

Downloaden: Mijn rooster (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2012, 11:40
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen game, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.