Quirky: uitvindingen delen en geld verdienen op de iPhone

Quirky heeft een iPhone-app uitgebracht, waarmee je ideeën kunt delen met anderen. Uitvindingen worden gedeeld met de community, waarna je kunt stemmen, een naam bedenken en zelfs geld verdienen als het product realiteit wordt.

quirky-iphoneDie ene revolutionaire uitvinding waarmee je gillend rijk gaat worden, houd je natuurlijk voor jezelf. Maar soms heb je ook ideeën waar je zelf eigenlijk niet zoveel mee kan. Je hebt iets uitgevonden en zou het liefst zien, dat iemand anders ermee aan de slag gaat of meedenkt. Quirky is een online community waar je terecht kunt met je idee. Je stuurt uitvindingen en ideeën in en kunt bijdragen aan uitvindingen van anderen. Via een iPhone-app kun je ook onderweg volgen welke ideeën zoal zijn ontstaan. Nieuwe productideeën en stemmen op producten kan meteen vanuit de app. In de app maak je een schets, neem je foto’s en upload je ze naar de online dienst. Je kunt ook een profiel aanmaken en vrienden volgen.

quirky-iphone-appQuirky heeft al een aantal leuke iPhone- en iPad-accessoires opgeleverd, zoals beschermhoezen. Maar ook keukenhulpjes en andere spullen zijn erdoor ontstaan. De insteek is anders dan bij Kickstarter, waarbij mensen een soort pre-order plaatsen als ze in een bepaald idee geloven. Bij Quirky kun je meedoen zonder dat het een cent kost en toch invloed hebben op het ontstaan van nieuwe producten, de naamgeving en de slogan. Toch valt er wel degelijk geld te verdienen: als een product goed verkoopt, krijg je een vergoeding. Quirky heeft een online winkel en werkt samen met partners waar ze de producten aanbieden, bijvoorbeeld de grote slaap- en badkamerwinkels van Bed Bath & Beyond in de VS. Quirky is minder geschikt als je alles zelf in de hand wil hebben. Het designteam van Quirky gat zich namelijk met je product bemoeien, er komen engineers aan te pas en er zijn marketeers die gaan zorgen dat een product ook nog eens verkoopt. Quirky is daarom meer geschikt voor de stereotype uitvinders: mensen die allerlei dingen bedenken maar nooit iets afmaken, of in hun eentje gewoon de kennis niet in huis hebben om ook de productie en marketing te doen. De vergoeding die je krijgt is afhankelijk van de mate waarin je aan het product hebt meegewerkt.

Downloaden: Quirky (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2011, 10:00
Categorie Lifestyle
Onderwerpen quirky, uitvinding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.