iPhone-case met koolmonoxidemelder zoekt bezorgde fans

David Tyers heeft een iPhone-case met koolmonoxidemelder bedacht. Hij zoekt nu fans die het idee interessant genoeg vinden om er eentje te bestellen.

Carbon-Monoxide-Smoke-CaseKoolmonoxide kan dodelijk zijn. Het is kleur- en geurloos zodat het kwaad pas wordt ontdekt als het te laat is. Wil je alle risico’s uitsluiten, dan zorg je ervoor dat je altijd een koolmonoxidemelder op zak hebt. De bedenker van de koolmonoxide-case op Quirky vindt het eigenlijk wel logisch: je hebt de iPhone altijd binnen handbereik, dus je zou zo’n koolmonoxidemelder moeten inbouwen in een iPhone-case. In de auto, op kantoor, thuis, in restaurants, overal dreigt immers het gevaar van koolmonoxidevergiftiging.


Misschien wat overdreven, maar als je je werkelijk zorgen maakt, is er in ieder geval een oplossing. David Tyers hoopt zoveel mogelijk medestanders te vinden, die behept zijn met dezelfde koolmonoxide-angst. Je kunt de komende 23 dagen op Quirky stemmen voor dit idee.

Quirky werkt anders dan Kickstarter. Je hoeft geen geld te doneren, maar hoeft alleen te stemmen als je een idee leuk of handig genoeg vindt. Mensen hebben wel rookmelders in huis, maar een koolmonoxide-detector in huis of auto is zeldzaam. Vandaar dit idee. Mocht je de uitvoering wat te dik vinden voor dagelijks gebruik, dan kun je de iPhone met case ook alleen ‘s nachts naast je bed leggen of alleen in de winter gebruiken, als ramen en deuren vaker gesloten zijn. Tyers heeft een concept-design gemaakt, dat misschien door een fabrikant wordt opgepikt en in productie genomen. Nadelen van huidige koolmonoxidemelders is dat ze groot zijn en veel energie verbruiken – twee eigenschappen waar iPhone-bezitters niet gek op zijn – dus daar zal Tyers nog wel een oplossing voor moeten verzinnen. De case waarschuwt je met trillingen, een flitslampje en een luid gegil als er koolmonoxide wordt aangetroffen. Tyers kwam op het idee nadat een compleet gezin inclusief vijf kinderen, ziek was geworden door koolmonoxidevergiftiging, maar gelukkig nog wel op tijd werd gered.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2013, 11:35
Categorie Accessoires
Onderwerp quirky

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.