Skobbler stopt met gratis iPhone-navigatieapp

Skobbler gaat stoppen met gratis iPhone-navigatie. Er komt een betaalde app Skobbler Navigation 2, die vanaf oktober te krijgen is. Bestaande gebruikers van de premium-versie kunnen gratis upgraden.

skobbler-iphoneSkobbler gaat stoppen met de gratis iPhone-navigatieapp. Het zal worden vervangen door een betaalde versie, die je beperkte tijd gratis kunt proberen. Skobbler Lite verscheen vorig jaar juni en maakt gebruik van OpenStreetMap. Dit is een kaartendienst die door gebruikers zelf wordt samengesteld. Vanuit de app kon je correcties op de kaart doorgeven. De gratis versie was voorzien van reclamebanners, maar er was ook een betaalde versie van €1,59 (niet meer verkrijgbaar) die volgens de omschrijving in de App Store “al meer dan zes maanden de best verkochte navigatieapplicatie van Duitsland” was. Skobbler wil de apps vervangen door een betaalde versie met de naam Skobbler Navigation 2.

skobbler-nachtDeze nieuwe app is ontwikkeld aan de hand van feedback van consumenten. Zij klaagden bijvoorbeeld dat de dataverbinding wel eens wegviel, waardoor je bij Skobbler geen kaart meer in beeld kreeg. In tegenstelling tot de meeste navigatie-apps bewaarde Skobbler de kaarten namelijk niet op het apparaat. Om dit op te lossen kan de gebruiker straks bij Navigation 2 kiezen welke kaarten hij lokaal wil opslaan. Mensen die al hebben betaald voor de huidige Skobbler-app kunnen straks gratis upgraden. Navigation 2 komt volgende maand beschikbaar.

Bestaande gebruikers van de Lite-versie kunnen nu nog upgraden naar de premium-versie en krijgen dan ook in oktober de upgrade naar Skobbler Navigation 2 gratis. De Android-versie van Skobbler blijft gewoon beschikbaar én gratis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2011, 9:24
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, skobbler

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.