iculture-populaire-apps
Populaire Apps

PvdA wil dat politie 112-app ontwikkelt

De PvdA gaat minister van veiligheid en justitie Ivo Opstelten voorstellen om een app te ontwikkelen. Deze app moet het makkelijker maken om beeldmateriaal te delen met de politie, mocht je getuige van een misdaad zijn.

PolitieDe PvdA wil dat de politie een 112-app ontwikkelt, zodat getuigen van een mishandeling op straat snel filmpjes en foto’s kunnen doorsturen. Op het moment is het veel lastiger om zulk beeldmateriaal door te sturen. De partij is van plan om dit voorstel bij minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie neer te leggen. Hier kwam het Nederlandse persbureau ANP vandaag achter.

Volgens het ANP kondigde Ahmed Marchouch van de PvdA dit op dinsdag aan. Marchouch verklaart dat er zojuist een campagne is begonnen waarin getuigen worden opgeroepen om beeldmateriaal te sturen naar de politie. Daarom zou de app ook een logische volgende stap zijn: om zo snel mogelijk informatie binnen te halen zou de politie met zijn tijd mee moeten gaan. Een app zou volgens Marchouch ook helpen om de locatie van een getuige snel vast te stellen.

Er is in de App Store all een app genaamd Politiebureau te vinden, maar deze laat je alleen zoeken naar lokale politiebureaus en het alarmnummer bellen. Daarnaast lijkt deze niet te zijn ontwikkeld door de politie.

Om wat voor een app het zal gaan is nog niet duidelijk: dit zal waarschijnlijk blijken als het initiatief door Opstelten wordt opgepikt. Eerder dit jaar kocht de Nederlandse politie nog duizenden smartphones, om vervolgens te distribueren onder agenten. De politie koos toen niet voor een iPhone, maar voor BlackBerry’s.

Bron: ANP (via NU.nl)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2011, 10:14
Categorie Uncategorized
Onderwerpen politie, politiek, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.