Spin voor iPhone en iPad: videobellen en foto’s delen met groepen

De nieuwe en bijzondere gratis app heet Spin, en laat je videobellen en foto's en video's delen in gesprekken tot en met tien personen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

SpinDe nieuwste app die hoge ogen gooit heet Spin en laat je videobellen met maximaal tien personen. De gratis app is nog niet in Nederlandse App Store beschikbaar, maar is het zeker waard om hier alvast te signaleren. Met de app kun je eenvoudig real-time gesprekken met groepen vrienden of collega’s overal ter wereld houden, en met één veegbeweging foto’s en video’s delen. De meeste andere gratis apps bieden alleen de mogelijkheid om één-op-één videogesprekken te voeren, of verplichten je om een account bij een dienst of sociaal netwerk te hebben, maar Spin werkt anders.

Wanneer je Spin opent zie je meteen een tegel voor jezelf en een reeks kleinere tegels gerangschikt in stapels. Die tegels stellen bijvoorbeeld mensen voor waar je ooit mee hebt gechat, of mensen die je je wilt uitnodigen voor een ‘Gathering’, Spin’s benaming voor een gezamenlijk videogeprek. Daarnaast zijn er ook tegels met uitnodigingen voor Gatherings in de toekomst (‘Spinvitations’) en tegels om foto’s en video’s in een videogesprek te gebruiken. De foto’s en video’s kunnen zowel op je iPhone of iPad staan, of van Facebook, Flickr of YouTube worden gehaald. Elke gebruiker in een video-oproep kan de gedeelde video’s naar eigen gelang afspelen, pauzeren, of vooruitspoelen en heeft de mogelijkheid om het volume van andere deelnemers en video’s voor zichzelf aan te passen. Daarnaast kunnen deelnemers ook met effecten spelen. Zo kunnen ze elkaar met tomaten en papieren vliegtuigjes bekogelen, op een vuvuzela-hoorn blazen en gezamenlijke tekeningen maken.

Het sterke punt van Spin is dat je in een 1080p videokwaliteit (dus Full HD) kunt bellen, terwijl andere apps zoals Skype niet verder gaan dan 720p. Het bestekent een resolutie van 1920 x 1080 pixels en daardoor kun je de gesprekspartner veel beter zien dan met andere apps. Met 60 frames per seconde is het beeld bovendien erg vloeiend. Wat de audio betreft is gekozen voor 44 kHz wideband-audio. Een goede internetverbinding is daarom wel gewenst.

Spin videobellen

Spin is ontworpen voor touchscreens, wat de bediening volgens The Verge erg intuïtief maakt: “With swoopy animations and drag and drop actions everywhere you turn”. Volgens de ontwikkelaars komt de beeld- en geluidskwaliteit van de app dichtbij studiokwaliteit: “it’s the best-combined audio, video, voice, image and touch quality that exists today.” De technologie achter de app kostte naar verluidt vier jaar om the ontwikkelen. Nederland moet zoals gezegd helaas nog even wachten op de komst van Spin, maar wij houden het voor je in de gaten.

Hier kun je alvast de site van Spin bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 2:37
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen groepsgesprek, videochat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.