ProfCoach: Eredivisie Live-voetbalspel heeft iPhone-app

Het voetbalmanagementspel van Eredvisie Live ProfCoach is nu als app verkrijgbaar op de iPhone en iPod touch. Nadat je een team hebt samengesteld op het web, kan je in de app transfers en wissels toepassen.

Eredivisie Live ProfCoach iPhone iPod touchHet officiële voetbalmanagerspel van Eredivisie Live is voorzien van een eigen app. In ProfCoach voor de iPhone en iPod touch kan je de laatste scores en tussenstanden zien van jouw team bestaande uit Eredvisie-voetballers die punten voor je halen. Je kan elke ronde meteen je transfers en wissels uitvoeren in de app. Voor het inlogproces en aanmaken van een team, word je wel voorwezen naar een site.

Er is niet zoveel aan de hand als je een account hebt op ProfCoach, maar als je je nog wil registreren voor het voetbalspel, heb je aan Safari voor de iPhone in combinatie met de website Mijn Eredivisie een lastige. We kregen op verschillende stappen foutmeldingen bij het aanmelden. Doe het liever op de desktop en stort je dan pas op het inloggen in de app.

In ProfCoach stel je een team samen van 18 spelers in totaal: 2 onder de lat, vijf in de verdediging, op het middenveld en in de aanval en één extra op een linie naar keuze. Je mag één speler van elk team opstellen. Elke week mag je vier transfers toepassen in je team voordat de volgende ronde in de Eredivisie begint, en daarnaast is het de truc om de spelers in de basis op te stellen waarvan jij denkt dat ze punten opleveren. Het aanmaken van een team behoort echt toe aan de website van het spel, maar transfers toepassen is eenvoudig vanuit de app: in het tabblad Transfers druk je op de knop achter een speler om een andere speler van een nog niet gekozen club uit te zoeken. De lijst met spelers kan aardig traag zijn, maar er is gelukkig ook een zoekoptie bovenin beeld.

Behalve de transfers kan je ook je basisopstelling voor de volgende ronde aanpassen in de app. In het tabblad Mijn team zie je de opstelling voor komende ronde en kan je teruggrijpen naar die van de vorige, ter vergelijk. Bij elke speler zie je tegen welk team ze spelen, inclusief of ze uit of thuis aantreden. Een kruisje achter de naam is genoeg om ruimte te maken voor een reserve, die je dan kan aantikken in een pop-up. Onderin het scherm zie je voor de duidelijkheid ook nog even bij welke teams je voetballers spelen. De spelregels worden nog maar eens uitgelegd in het Meer-tabblad, waar je ook een sectie met veelgestelde vragen vindt. Je kan dus eenvoudig eerst even op de website een team aanmaken en je daarna pas in de app verdiepen.

Je wordt in de app onthaald in het overzicht van je stand in de algemene ranglijsten: die van je favoriete club, die van alle deelnemers en een aparte lijst van ‘prominenten’; mensen die aan Eredivisie Live meewerken. Subleagues kan je niet betrekken in de app, die moet je via de website zoeken om ze weer te geven. Net als de vandaag verschenen voetbalspel-app Coach van het Jaar Live is ProfCoach uiteindelijk dus geen totaaloplossing op de iPhone. Het vervangt de website niet – maar het maakt het spelletje wel uiterst draagbaar.

Downloaden: ProfCoach (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 15:51
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.