iOS game-update: Guardian Cross, Snappy Dragons 2 en Blood Roofs is Game van de Week

Blood Roofs is de meest heftige en bizarre variant op Temple Run die tot nu toe op de iPhone, iPod touch en iPad is verschenen. Snappy Dragons 2 is juist een erg behoudend spel dat Angry Birds in een leuk drakenjasje giet.

GU VR Blood Roofs trailer iPhoneNa Infinity Blade leek het even alsof alles mogelijk was met actiegames op de iPhone. Met zo weinig knoppen zoveel vloeiende actie en zulke prachtige beelden op het touchscreen. Het valt tot dusver een beetje tegen: actiespellen die op Infinity Blade geïnspireerd zijn, herhalen constant precies hetzelfde trucje in steevast lelijkere omgevingen. Het is dus goed om te zien dan trendsetter Temple Run als losstaand genre nog wel flink uit te bouwen is. Dat bewijst Blood Roofs, onze laatste Game van de Week.

Guardian Cross: kaartspel met jachtelement

GU VR Guardian Cross iPhoneDe Japanse uitgever Square-Enix – bekend van de Final Fantasy-reeks – heeft een tandje bijgeschakeld op de iPhone en iPod touch. Na de aardige RPG Drakerider die vorige week uitkwam en onze ex-Game van de week The World Ends With You, ligt nu het volgende spel van de uitgever alweer op de virtuele mat. Guardian Cross is een echte freemium-game, en voldoet aan het gisteren zo uitgebreid aan de kaak gestelde euvel dat spellen met dat verdienmodel nog wel eens ingewikkeld zijn bij de introductie. Dat is in het geval van Guardian Cross niet anders, maar neem er even de tijd voor want dit is een leuk en leuk uitgevoerd spelidee. Je stelt namelijk een deck met gevechtskaarten samen waarmee je strijdt tegen andere decks in missies, of voor de glorie en bonussen in het colosseum waarin elke week de beste spelers worden beloond. Op elke kaart staat een creatuur met echte kaartspel-eigenschappen. Zo zijn er schepsels met een vuur-element die zwak zijn voor water, en kunnen elektriciteitsfiguren weer flink uithalen naar de waterjetsers. De gevechten gaan volautomatisch: het enige dat je hoeft te doen, is van tevoren met een door jou verstandig geachte volgorde, de strijd in gaan. En toch is Guardian Cross leuk. Dat komt door een spaarelement dat je zelf in de hand hebt. Je mag één keer per dag gratis jagen op de jachtvelden in het spel, die je met sluipschuttergeweer afgaat om schepsels neer te schieten. Daarna zie je welke kaart ze voorstellen en zo schiet je een zelf samen te stellen deck bij elkaar. De dialogen zijn miserabel, de poging tot een verhaal armetierig en de personages los van de kaarten lelijk, maar het spelprincipe is een pakkende combi!
Downloaden: Guardian Cross (gratis, universele app)

Snappy Dragons 2: flamberen doe je zo

GU VR Snappy Dragons 2 iPhoneAch, we werpen maar weer eens wat stellingen omver. Niet met varkens erin ditmaal, en de stellingen zelf zijn ook wel iets sierlijker dan constructies van een paar houten plankjes op elkaar. De tweede Snappy Dragons voor de iPhone en iPod touch schotelt maar liefst negentig levels voor waarin je aangebrande draken gehele steenachtige gebieden sloopt. Of in ieder geval, in de iets minder heftige partijtjes, de juiste doelwitten raakt met je steenslingeringen en flamberende adem. Het sfeertje en de geluidseffecten zijn zo aardig, dat Snappy Dragons 2 in vlagen gevoelsmatig iets anders doet dan Angry Birds. Dat is natuurlijk niet zo, maar dat het zo voelt, is genoeg reden om het spel niet meteen weg te zetten. Wat een beetje aankleding niet kan doen.
Downloaden: Snappy Dragons 2 (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=sD1osCScZEY

Game van de Week: Blood Roofs

GU-VR-Game-van-de-WeekIn het land der blinden is éénoog koning. Voila: Blood Roofs is Game van de Week. Want tjongejonge, één ogen, drie ogen, geen ogen, het maakt Blood Roofs geen snars uit welke bizarre schepsels het spel tegenover je zet in de origineelste adoptie van Temple Run tot dusver. Blood Roofs is een ren-naar-je-highscore spel, waarin je niet met één persoon maar met twee tegelijk speelt. Met kantelbewegingen en sprongen roetsj je van dak naar dak, met een andere tik schiet je als de vrouw die in de handen ligt van onze staartdragende Rambo. Daarnaast heeft het ook een verhaalmodus en die kunnen we zelfs bijzonder aanbevelen, vanwege de memorabele scenes die je onderweg tegenkomt. Een stapel van treinwagons die op je gegooid wordt terwijl je wegrent en de situatie met een camera vóór de hoofdpersoon bekijkt? Kruisingen van draken en insecten die blauwe plasmaballen in de lucht dumpen? Ho eens even… een tempel die je achterna zit? Blood Roofs is een zege voor de vrijheid van de gamedesigner en een heerlijk fantasietripje om doorheen te rennen. Zweverige springbesturing of niet.
Downloaden: Blood Roofs (€2,39, universele app)

De koopjeshoek

Last but not least deze werkweek: de leukste iOS-gamesaanbiedingen van vandaag:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 19:27
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.