Rabobank iTour voor de iPhone (preview)

Rabobank is van plan om morgen een Tour de France-applicatie voor de iPhone te lanceren. Wij kregen alvast een preview van de applicatie: er staan niet alleen nieuwtjes, uitslagen en informatie over de etappes in, maar ook kaartjes en de mening van renners over de etappes.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Kaart van de complete Tour de France.Rabobank is van plan om morgen een Tour de France-applicatie voor de iPhone te lanceren. Wij kregen alvast een preview van de applicatie en zijn wel onder de indruk: de interface ziet er mooi uit en je kunt allerlei informatie opzoeken. Niet alleen nieuws en uitslagen, maar ook kaartjes van de verschillende etappes, waarbij je op nummers kunt tappen om te zien op welke afstand de verschillende onderdelen van de etappe liggen.

Bij het opstarten van de applicatie zie je de huidige etappe, met de totale afstand en bergprofiel. Je ziet de samenstelling van de kopgroep, groep 2 en het peloton. Je ziet de namen van de renners, hun ploeg en welke nationaliteit ze hebben.

Een icoontje geeft aan wie de gele trui draagt. Tijdens het gebruik van de applicatie zie je elke minuut een animatie rechtsboven in het scherm, om aan te geven dat er een update plaatsvindt.

Blader je door naar de overige knoppen van de applicatie, dan kun je Klassement, Etappes, Renners en Nieuws bekijken. Die informatie is behoorlijk gedetailleerd: kijk je bijvoorbeeld naar Renners, dan krijg je een overzicht van de verschillende ploegen te zien, waarbij je op de naam van elke renner kan tappen om te zien welk shirt hij draagt en wat zijn prestaties tot nu toe zijn. ga je naar Etappes, dan zie je per etappe een kaartje, wat algemene info over de etappe en de uitslagen. Bij elke etappe vind je een quote van een renner. Zo staat bij de etappe in Barcelona een stukje tekst van Juan Antonio Flecha, die aangeeft dat hij bij deze etappe geen massasprint verwacht, maar denkt dat er meerdere groepjes zullen wegrijden.

Onder de knop Klassement vind je informatie over algemeen klassement, jongeren-, ploegen-, punten- en bergklassement. Bij elk klassement kun je tappen om een langere ranglijst te zien (top 10). De renners van de Rabobank-ploeg zijn daarbij voorzien van een oranje balkje.

Het icoontje op je springboard.De opstarttijd van de applicatie lijkt (op het gevoel) wel wat lang. Maar met de stopwatch erbij blijkt het nog wel mee te vallen: 8 seconden. Een minpuntje dat wel telt, is het feit dat er slechts twee ploegen in de applicatie voorkomen: alleen Rabobank en de Italiaanse wielerploeg Lampre, terwijl het er in totaal twintig zouden moeten zijn. Dat kan eraan liggen dat de Tour nog niet begonnen is en de Rabobank de applicatie op dit moment alleen met wat default-informatie heeft gevuld.

De applicatie is helemaal gratis te downloaden uit de App Store (hopelijk vanaf morgen al): Rabobank iTour.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2012, 2:16
Categorie Sport
Onderwerpen coding dutchmen, rabobank, tour de france

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.