iOS game-update: Beat Sneak Bandit, Sir Benfro’s Brilliant Balloon, Grooh en koopjes

Welkom in een iOS game-update vol stijl! We bespreken drie nieuwe games voor de iPhone en iPod touch met een visuele flair die je niet of nauwelijks eerder hebt gezien op het platform. En dat is best knap, als je bedenkt dat er tienduizenden (!) games op iOS voorhanden zijn. We stellen aan je voor: […]

GU WO Sir Benfro's Brilliant Balloon screenshotWelkom in een iOS game-update vol stijl! We bespreken drie nieuwe games voor de iPhone en iPod touch met een visuele flair die je niet of nauwelijks eerder hebt gezien op het platform. En dat is best knap, als je bedenkt dat er tienduizenden (!) games op iOS voorhanden zijn. We stellen aan je voor: een spel dat ritme en inbreken combineert, een puzzelspel waarin je van kleur verandert en een spel waarin je aan lichtvliegjes zweeft.

Stijl > substantie: Sir Benfro’s Brilliant Balloon

GU WO Sir Benfro's Brilliant Balloon niet headerEr zijn al zoveel spellen waarin je op een knop drukt om jezelf in de lucht te houden dat we echt geen aandacht schenken aan nog zo’n armeti… wat is Sir Benfro’s Brilliant Balloon mooi! Een bijna potloodachtige stijl houdt dit nieuwe highscore-spelletje fier overeind in het overbevolkte genre van fladder-naar-je-highscore-games. Ditmaal zweeft een zwart mannetje aan een bol van lichtvliegjes door bijzonder contrastrijke omgevingen. Jouw taak is niet alleen om niét te botsen tegen alles wat los en vast zit en je aan kan raken, maar ook om lichtvliegjes te pakken zodat je blijft zweven. Je zweeft door benauwde natuuromgevingen en langs de raarste schepsels als kwal-achtige, vliegende vissen en insecten die drie keer zo groot zijn als Sir Benfro en zijn afrokapsel. Het blijft een fijn gegeven dat een nieuw jasje een oud concept nog flink weet op te poetsen.
Downloaden: Sir Benfro’s Brilliant Balloon (€0,79, universele app)

Puzzelzak: Grooh

GU WO Grooh iPhone iPod touchGrooh is een grijze goedzak. Loopt op een doodgewone dag een kasteeltje binnen en moet er vervolgens maar weer zien uit te komen. Gelukkig heeft Grooh daarvoor net de eigenschap die het kasteel van hem verlangt. Elke kamer heeft een variatie aan gekleurde blokken waar je op moet staan om de deur van het vertrek te openen. Als Grooh op zo’n blok staat, neemt hij de kleur ervan aan en moet hij er vervolgens vanaf komen om de kleur te laten verdwijnen. Tja, de deuren stellen nou eenmaal dat het zo moet. Grooh heeft 99 van die deuren die je door moet lopen en wordt na verloop van vertrek steeds lastiger. Je moet steeds meer in patronen lopen om de gekleurde blokken te verwijderen, moet ervoor zorgen dat blokken niet onbereikbaar worden en hebt bovendien de beschikking over kratten die je kan optillen en in kan zetten voor puzzels. Als je de logica van het principe doorhebt, kan je best wat levels snel achter elkaar halen, maar qua afwisseling gooit het spel er eigenlijk te weinig elementen doorheen. De hoofdrol van Grooh is stiekem weggelegd voor het aaibare, koddige uiterlijk van het spel.
Downloaden: Grooh (€1,59, universele app)

Trailer van de Dag: Beat Sneak Bandit

GU WO Beat Sneak Bandit iPhone iPod touchToen het langverwachte spelletje Bumpy Road uitkwam, vonden we het eigenlijk een beetje saai en loste het onze verwachtingen niet in. Het concept van het spel – rijden in een auto en niet de auto maar de grond besturen – was ronduit origineel en veel leuker dan de uitwerking. De ideeën zijn ontwikkelaar Simogo blijkbaar nog niet ontschoten. Beat Sneak Bandit is een spel waarin je een inbreker speelt die elk level op zoek gaat naar klokken. Elk level is lekker overzichtelijk een huis en is precies even groot als het recht opstaande scherm van de iPhone of iPod touch. In elk huis ga je steeds meer uitdagingen aan, waarin het sowieso zaak is niet betrapt of gesnapt te worden. Je loopt op trappen, schuilt even, warpt van de ene naar de andere plek en zet het huis naar je hand om te slagen. Maarrr… dit alles doe je op de maat van de muziek! Je voert je acties tegelijk uit met het ritme van de muziek je die hoort. Als je ernaast zit, ben je er gloeiend bij. Er zijn best wat spellen die ritme en serieuze gameplay hebben gecombineerd in het verleden, en niet alleen voor de iPhone. Toch klinkt Beat Sneak Bandit wel héél bijzonder en we kunnen niet wachten om het te spelen op 16 februari.

De koopjeshoek

Elke dag zijn er smeuïge aanbiedingen voor de iPhone en iPod touch en niet alleen op app-gebied. Welnee, nog meer op gamesgebied! Ook vandaag kiezen we de leukste tijdelijke acties voor je uit.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2012, 20:36
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.