Polare voor iPhone: boeken ontdekken en bestellen

Polare voor iPhone is een app van de nieuwe winkelketen Polare, die is gevormd door Selexyz & De Slegte. In de app kun je boeken ontdekken en bestellen.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Polare logoDe boekhandels De Slegte en Selexyz zijn onlangs opgegaan in een nieuwe landelijke winkelketen met de naam Polare. De nieuwe retailer maakt meteen een goede stap door een geheel nieuwe app in de App Store te publiceren die simpelweg de naam Polare draagt. Met de iPhone-app kunnen lezers boeken ontdekken en direct bestellen. Het aanbod van Polare bedraagt nieuwe boeken, titels met verlaagde prijzen en tweedehands exemplaren. Volgens de keten bedraagt het assortiment meer dan 2 miljoen boeken.

Polare boeken appDe naam van de nieuwe winkelketen is gebaseerd op Stella Polaris, de Latijnse uitdrukking voor Poolster. Deze naam is gekozen omdat het een ijkpunt is voor navigatie. Dat wil het bedrijf ook bereiken in de app. Het boekennieuws dat is opgedeeld in genres moet daarbij helpen. Eenmaal op zo’n nieuwspagina word je bediend met een top 10 per categorie, vermeldingen van nieuwe titels en boeken die extra aandacht krijgen. De content wordt netjes gepresenteerd, maar door de kleine letter is het lastig leesbaar. Via het snelmenu dat aan de rechterkant in het scherm komt, zijn de andere functies beschikbaar. Met de barcodescanner fotografeer je bijvoorbeeld een barcode op een boek, waarna de app je voorziet van de actuele prijs van een nieuwe editie en eventueel een tweedehands exemplaar.

Het shopgedeelte is ook opgedeeld in genres die zijn aangeduid met kleuren, zoals Tweedehands of Kind & Jeugd. In de rubriek Ontdek word je wat meer verrast en krijg je nieuwe en voordelige titels voorgeschoteld en worden nieuwe titels en bestsellers gepresenteerd. Natuurlijk kun je die meteen in je winkelmand deponeren, maar gelukkig kent de app ook een functie om een boek onder favorieten te parkeren. De zoekfunctie werkt zowel op titel, auteur als op ISBN-nummer. Heb je eenmaal een titel gevonden, dan is is er naast de productinformatie ook een tabblad Exemplaren waar de tweedehands exemplaren vermeld staan. Vanzelfsprekend kent de app ook informatie over de winkels zelf, zoals de locatie en de openingstijden van de verschillende filialen.

Downloaden: Polare (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2013, 13:22
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerp boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.