Disney brengt Cars 2 World Grand Prix op de iPad uit

Cars 2 World Grand Prix is een app waarmee je kunt leren lezen én racen. De app is eigenlijk een racegame met verschillende auto's, twee circuits en een optie om te laten voorlezen.

cars ipadDisney heeft een iPad-app uitgebracht waarmee kinderen kunnen racen én leren lezen. Het gaat om een interactief iPad-boek, waarin beelden uit de Pixar-films te zien zijn, waarbij je kunt racen en je 3D-auto kunt customizen. Een professionele voorleesstem, muziek en geluidseffecten zijn ook aanwezig. Er zijn meerdere manieren om het leesgedeelte van de app te gebruiken: laten voorlezen, automatisch pagina’s omslaan of de Younger Reader Mode voor kinderen die zelf al wat kunnen lezen. De teksten zijn (uiteraard) in het Engels, maar wie geen bezwaar tegen heeft dat de kinderen Engels leren kan deze app zó op ze loslaten.

disney cars 2Er zijn drie levels om het spel te spelen en je kunt gaan racen op twee verschillende circuits in Tokio en Radiator Springs die volgens het filmthema zijn ingericht. Bedienen doe je door de iPad te kantelen en bij het aankleden van je 3D-raceauto heb je de keuze uit andere kleuren, verschillende banden, spoilers en motoren. Misschien is het wat verwarrend, zo’n racegame waarmee je ook nog kunt leren lezen en wordt voorgelezen, maar Disney zal er als groot bedrijf ongetwijfeld over hebben nagedacht. Cars 2 World Grand Prix is een universele app, dus op iPhone en iPad te installeren.

Downloaden: Cars 2 World Grand Prix Read and Race (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2011, 10:49
Categorieën Games, Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.