Plex gebruikt voortaan Dropbox voor videostream buiten computer om

Plex gebruikt CloudSync om een videostream te kunnen versturen, zonder dat er een computer nodig is. Plex haalt de video's, foto's en muziek vanaf Dropbox. Later volgen nog meer online diensten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

PlexDe makers van de mediasoftware Plex hebben een nieuwe functie aangekondigd met de naam CloudSync. Het houdt in dat je media kunt uploaden naar Dropbox om het van daaruit te streamen naar je iPad, iPhone of ander aangesloten apparaat. Een centrale server-app is niet meer nodig, dus je hoeft niet meer constant de computer aan te laten staan. Films, muziek en foto’s upload je naar Dropbox en haal je vervolgens binnen op je iPad of iPhone. Plex hoopt binnenkort nog meer online diensten te kunnen toevoegen, voor mensen die geen Dropbox-account hebben.

Een belangrijk nadeel van Plex is daarmee verholpen: je kunt overal en altijd waar je een internetverbinding hebt de content streamen, zonder tussenkomst van de pc. Plex toonde de nieuwe functies op elektronicabeurs CES 2013. Plex is op iPhone en iPad te gebruiken via onderstaande app.

De CloudSync-functie werkt vanaf elk apparaat dat Plex ondersteunt. Afgelopen november introduceerde Plex ook al een aantal draadloze syncfuncties aan, maar je moest nog wel steeds zorgen voor een ingeschakelde computer of een krachtige NAS. Dat is bijvoorbeeld lastig als je bent overgestapt op een laptop: die klap na het werk dicht en stop je in een tas. Wil je onderweg een filmpje op je iPad kijken, dan liep je bij Plex tegen het probleem aan dat de laptop in je tas zit en dus niet voortdurend actief is. CloudSync lost dat op.

Downloaden: Plex (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

plex cloudsync

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2013, 17:33
Categorie Amusement
Onderwerpen dropbox, plex, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.