My Wis – Wiskunde: rekenen op iPhone met snelle tests

My Wis Wiskunde op de iPhone richt zich met optellen, aftrekken, keer, delen en tafels op leerlingen die rekenen speels willen verbeteren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

My Wis Wiskunde iPhone iPadMet geweldige iPhone-apps als MyScript Calculator is het zowat onweerstaanbaar meteen een rekenmachine te pakken voordat je zelf aan het rekenen slaat, maar basiskennis rekenen heeft nog niemand kwaad gedaan. My Wis – Wiskunde is een nieuwe Nederlandstalige applicatie die rekenen aanbiedt voor de denkniveau’s lagere school en middelbare school. De universele app heeft aparte overhoringen voor optellen, aftrekken, tafels rekenen, vermenigvuldigen en delen. Hij houdt ook je highscores bij.

Elk onderdeel is een overhoring op zich waarbij je op elke vraag vier antwoorden kan kiezen. Een overhoring bestaat uit vijf rondes met elk een set vragen. Punten worden toegekend naar aanleiding van je antwoordsnelheid en aantal goede en foute antwoorden. Als je een antwoord niet binnen tien tellen hebt gegeven, ben je af en noteer je de highscore. Anders wordt de highscore opgetekend aan het einde van de vijf rondes.

Laten we haasten met zeggen dat My Wis zèlf beweert dat het zich op de lagere school en middelbare school richt. Je kan geen niveau kiezen voordat je vanuit het hoofdmenu begint aan de verschillende onderdelen, en onze ervaring is dat de opdrachten op alle onderdelen simpel uitvallen. Optellen begint met het niveau 2+1 en eindigt met 63+16; pittiger wordt het niet. Van zichzelf lastigere onderdelen als vermenigvuldigen en delen worden uitdagender met combinaties van dubbele cijfers, maar om nou te stellen dat My Wis middelbare scholieren bedient… je kan erover twijfelen.

My Wis optellen My Wis level gehaald

My Wis – Wiskunde bedient lekker soepel op zowel de iPhone als iPad, maar daarmee heb je het grootste pluspunt aan de afwerking wel gehad. Het lijkt aanvankelijk erg leuk dat er highscores worden bijgehouden, maar omdat je niet net zo ver kan spelen tot je zelf kan, kan je niet écht je highscore verbreken en is de toevoeging beperkt. Kritischer is nog dat de resultaten van alle onderdelen in dezelfde highscore-lijst komen te staan, al mag je nog wel zelf een naam invullen bij een nieuwe score.

Gisteren bespraken we de app (of game, zo je wilt) Quento op de iPhone, ook van een Nederlandse ontwikkelaar. Die applicatie slaat momenteel nog helemaal geen highscores op, maar is wel wat speelser ingericht en bovendien gratis. Als je een grote sprong in niveau wilt maken naar wiskunde voor middelbaar onderwijs, dan zijn de Wiskunde Examen-apps een kijkje waard.

Downloaden: My Wis – Wiskunde (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2014, 13:54
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen rekenen, wiskunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.