Play it Right: spelregels van 150 sporten en 100 bordspellen op de iPhone

De Nederlandse iPhone-app Play it Right bevat de spelregels van 150 sporten en 100 bordspellen. Hierdoor kun je er op ieder gewenst moment de regels op naslaan. De app bevat beknopte en uitgebreide handleidingen.

Play it RightMet het flinke aantal sporten dat er op het moment op de Olympische Spelen voorbijkomt, is de kans groot dat er af en toe eentje voorbijkomt waarbij je geen idee hebt wat de spelregels zijn. De Nederlandse iPhone-app Play it Right probeert je wegwijs te maken door je een flink aantal spelregels uit te leggen. Daarnaast vind je in de app ook de regels van allerlei bordspellen.

Een overzicht in Play it Right laat je kiezen uit 150 verschillende sporten en 100 bordspellen. Door op een sport zoals ‘voetbal’ te tappen kun je vervolgens kiezen uit specifieke varianten, zoals zaalvoetbal en veldvoetbal. Heb je een sport gekozen, dan kun je kiezen voor de algemene spelregels, een beknopte versie of een uitgebreide handleiding. Bij iedere sport staan ook een aantal korte wapenfeiten, zoals hoe lang je bezig bent met een wedstrijd en hoeveel man je nodig hebt.

Play it Right bevat een forse lading sport- en spelinformatie. Al deze data wordt echter van de site van Play it Right getrokken. Heb je geen internetverbinding, dan kun je de spelregels in de app meteen niet meer openen. Een vervelende bijkomstigheid, die nog iets rottiger is omdat je vanaf het foutmeldingsscherm bij een gebrekkige verbinding niet een pagina terug in de app kunt gaan. Je kunt alleen op een groene knop drukken om de aangetapte handleiding opnieuw proberen te laden.

Er is een downloadknop in Play it Right om spelregels mee te downloaden, maar deze verwijst enkel naar een PDF-bestand op de bijbehorende sportsite. Dit betekent dat je de PDF open moet laten staan in de browser van je iPhone, of dat je hem in een app zoals GoodReader moet downloaden.

Downloaden: Play it Right (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2012, 13:34
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerp sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.