Pixelcam: maak 8-bit foto’s met tijdelijk gratis app

Pixelcam is alweer een foto-applicatie voor de iPhone en iPod touch waarmee je foto's kan schieten en ze omzetten in grove pixels die doen denken aan een vergane tijd. Je kan de kleuren en het formaat van de pixels in deze gratis app instellen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pixelcam voor iPhone en iPod touch grijze autoEen iPhone-app komt nooit alleen. Is dat al een spreekwoord? Een week na het eerder besproken Pixel Face en twee weken na 8-bit Pocket Camera kwam er half april alweer een nieuwe applicatie uit waarmee je foto’s in grove pixels kan omzetten: Pixelcam. Die hebben we nog niet behandeld, omdat ie ten tijde van de uitgave niet bijzonder meer was. Maar zoals dat wel vaker gaat met applicaties die de aandacht missen, worden ze snel gratis en zo bespreken we Pixelcam alsnog: de foto-app is namelijk gratis voor een onbekende periode.

In Pixelcam zie je de wereld in grove 8-bit pixels en kun je meteen een kiek schieten als je iets leuk vindt. De app heeft drie kleurenfilters: zwart-wit (of grijs eigenlijk), kleur en duotoon. Behalve de kleur kun je ook de grootte van de pixel instellen. Op de iPhone 4 kun je schakelen tussen de camera waarmee je de foto wilt nemen. Je kan gemaakte foto’s opslaan in de Camera Roll of direct doorzetten naar de sociale netwerken Twitter en Facebook.

Je hebt minstens firmware-update iOS 4.3 hebben om deze toepassing te draaien (met dank aan Wouter).

Downloaden: Pixelcam (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2011, 15:51
Categorie Fotografie en video
Onderwerp pixel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.