8-Bit Pocket Camera voor iPhone maakt foto’s in Game Boy-stijl

8-Bit Pocket Camera is een nieuwe app, waarmee je foto's kunt maken zoals vroeger met de Game Boy Camera. De foto's hebben grove pixels en een resolutie van 200 x 200.

8 bit pocket cameraHeb je een Game Boy gehad, dan herinner je je misschien ook nog de speciale camera die ervoor verkrijgbaar was. Met de Game Boy Camera maakte je foto’s in een resolutie van 128 x 112 pixels. Het leverde foto’s met grove pixels op, die je ook nog kon afdrukken met de Game Boy Printer. De nieuw gelanceerde app 8-Bit Pocket Camera doet de herinnering weer herleven, met foto’s die er op dezelfde manier uitzien. De app geeft je keuze uit verschillende stijlen, waarbij je ook de weergave van je gezicht enigszins kunt vervormen, zoals in Photo Booth.


Je kunt de rand rondom de foto bewerken en de papierkleur wijzigen. Daarna exporteer je de foto naar de camerarol om met vrienden te delen. De foto’s die 8-Bit Pocket Camera maakt hebben een resolutie van 200 x 200 pixels en worden gemaakt in tiff-formaat, waarna je ze exporteert in png-formaat. Zelfs als je de Game Boy Camera nooit gehad hebt of te jong bent om te hebben meegemaakt, kun je de pret die zo’n app oplevert toch waarderen. Al was het alleen maar om te lachen om de primitieve technologie waar je ouders mee speelden. Het nostalgische gevoel krijg je er gratis bij.

Downloaden: 8-Bit Pocket Camera (€0,79)
gameboy pocket camera

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.