Nederlandse app Alarmfase 1 HD brengt 112-nieuws en P2000 naar de iPad (met promocodes)

Alarmfase 1 HD brengt nieuws over ongelukken op de iPad aan de hand van verschillende nieuwsbronnen en het P2000-systeem. De applicatie kost maar liefst negen euro maar voor dat geld heb je een ongelimiteerd abonnement op push-notificaties van (belangrijke) ongelukken in een aangegeven regio.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Alarmfase 1 HD voor iPad meldingen brandweer en nieuwsRond middernacht is de Groningse applicatie Alarmfase 1 HD voor de iPad verschenen. Er was al langer een iPhone-variant van de app die de laatste meldingen van het alarmsysteem P2000 doorgeeft. Nu kun je ook op de iPad per gebied de laatste meldingen bekijken. Zo kun je zien waar de brandweer, ambulancebroeders en in sommige gevallen ook de politie mee bezig is. Wie het nieuws liever iets later maar wat meer hapklaar gepresenteerd krijgt, kan terecht in een sectie vol 112-berichten. In beide secties, P2000 en 112-nieuws, kun je aangeven van welke regio je berichten wilt ontvangen.

De applicatie laat zich bedienen en ziet eruit als één groot paneel. Rechtsboven de app staat een knop waarmee je kan instellen in welk gebied je de laatste gebeurtenissen wil zien. In een linker kolom staan dan de laatste meldingen van het P2000-systeem dat wordt ingezet door de hulpdiensten. Door tabbladen aan de onderkant kun je schakelen tussen Brandweer, Ambulance en Politie. Volgens de omschrijving in de App Store gebruikt de politie echter niet overal het P2000-systeem, dus daar wil informatie in bepaalde regio’s nog wel eens ontbreken.

Alarmfase 1 HD voor iPad nieuws van NU

In de rechter kolom staan de laatste nieuwsberichten die per RSS-feed binnenkomen van bronnen zoals NU.nl en 112Groningen.nl. Een artikel of P2000-melding die je aanklikt, verschijnt in een middelste kolom. Let er wel op dat een P2000-omschrijving wat jargon kan bevatten. Onder de nieuwskolom rechts staan ook nog verschillende tabbladen. Je kan er de laatste vijftig incidenten in een regio bekijken op een kaart, in één oogopslag zien waar er ernstige ongelukken zijn en er is een pagina met instellingen. Onder ernstige ongevallen valt bijvoorbeeld de inzet van een traumahelikopter.

Op de iPhone is Alarmfase 1 gratis en daarom staat het nogal wrang dat de iPad-applicatie maar liefst €8,99 kost. Voor dat geld kun je regio’s ongelimiteerd filteren; een dienst die in de iPhone-applicatie als abonnement wordt aangeboden.

Alarmfase 1 HD voor iPad incidenten op kaart

We mogen zes promocodes weggeven van de ontwikkelaars Jeroen Strating en Willem Braam, die deze applicatie in hun vrije tijd maakten. Ze zijn allemaal maar één keer te gebruiken, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt:

6RWWHYKETJPX
A4YTX3MTEJN4
7PP44YA9TKFJ
L64LNKW7PYET
PXE7JAMM7HJH
M9NATHKNJ9JN

Downloaden: Alarmfase 1 HD (€8,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2011, 16:04
Categorie Nieuws
Onderwerp p2000

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.