Photosmith voor iPad nu geschikt voor RAW-foto’s

Photosmith voor iPad kan nu foto's in RAW-formaat aan. Photosmith is gekoppeld aan Lightroom voor de Mac, ideaal voor fotografen.

photosmith-labels-sterren
De Photosmith-app voor iPad heeft een update gekregen. Je kunt deze iPad-app koppelen aan de Lightroom-software op de Mac en vervolgens op de terugreis van een fotoshoot alvast beginnen met het beoordelen, afwijzen, taggen en beheren van de gemaakte foto’s. De nieuwste versie van de app kan foto’s in RAW-formaat aan. Je kunt aangeven welke RAW-bestanden van je camera je in Photosmith wilt gebruiken, waarna afbeeldingen in volledige resolutie op het scherm verschenen.

Echt vlot gaat dat natuurlijk niet: op een iPad mini retina kun je een 38-meagpixel NEF-bestand in zo’n 15 seconden inlezen. Heb je previews in JPG-formaat, dan kun je die natuurlijk ook gebruiken om sneller door foto’s te kunnen bladeren. In de standaard Foto-app op de iPad kun je trouwens ook RAW-foto’s bekijken.

Het idee achter Photosmith is dat je foto’s direct vanuit Lightroom kunt synchroniseren, zonder dat er maandelijkse kosten aan vastzitten. Je kunt onderweg je fotocollectie ordenen, nog voordat je achter de computer gaat zitten. Photosmith 3.1 belooft ook de synchronisatie met Lightroom te verbeteren en is stabieler. De komende weken zal het team van Photosmith nog veel meer bekendmaken over de plannen die ze hebben voor de iPad-app en de bijbehorende Photosmith-plugin voor Lightroom.

Downloaden: Photosmith (€17,99, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2014, 14:22
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.