Photoshop-apps Adobe Eazel, Adobe Nav en Adobe Color Lava voor iPad verkrijgbaar

Adobe heeft drie applicaties uitgebracht voor de iPad. Adobe Nav kun je gebruiken als afstandsbediening voor Photoshop, Adobe Color Lava laat je eenvoudig experimenteren met kleuren en Adobe Eazel is een tekenprogramma.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Adobe iPad apps EazelAdobe heeft haar drie aangekondigde iPad-applicaties voor Adobe Photoshop CS5 uitgebracht. Het zijn Adobe Eazel, Adobe Nav en Adobe Color Lava. Alledrie hebben ze andere functionaliteit en zijn ze compatibel met het fotobewerkingsprogramma Photoshop voor de desktop. Eazel en Color Lava zijn voor creatieve ontwerpers, Nav is een instrumentenpaneel voor het gebruik van gereedschappen in Photoshop en maakt van de iPad dus een soort afstandsbediening.

Adobe Nav

Voor Adobe Nav heb je een blijvende verbinding tussen de computer of Mac en de iPad nodig. Er zijn zestien panelen beschikbaar waarop je gereedschappen naar gelieven kan indelen. Je kan er ook tot 200 foto’s die in Photoshop open staan mee bekijken en selecteren. De applicatie vereist Photoshop CS5 en moet bijgewerkt zijn naar versie 12.0.4 om te werken.

Downloaden: Adobe Nav (€1,59)

Adobe Color Lava

Adobe Color Lava is een applicatie waarmee je kleuren kan mengen. De resultaten kun je opslaan, mailen of als palet met vijf verschillende kleuren doorsteuren naar Photoshop. In het programma kun je het palet openen en adopteren. Je kan kleuren dippen, smeren en mengen om unieke paletten samen te stellen. Kleuren kunnen worden aangepast door bekende aanpassingen als RGB-waarden en Hue/Saturation. Via een actieve verbinding kun je ook een ontstane kleur aanklikken en die meteen in Photoshop naar voren brengen, waarna je er direct mee aan de slag kan.

Downloaden: Adobe Color Lava (€2,39)

Adobe Eazel

Last but not least is Adobe Eazel uitgebracht, de applicatie die ook leuke functionaliteit biedt om los van Photoshop te gebruiken. Het is met 4 euro de deurste app van het stel. Met Eazel kun je schilderen met je vingertoppen. Je kan kiezen tussen ‘droge’ en ‘natte’ verf om rijke kleuren op het scherm te krijgen. De waterige verf biedt transparantie aan de laag daarachter. De app heeft zelfs een ingebouwde techniek die ervoor zorgt dat de schildering na een tijdje ‘opdroogt’. Door je vijf vingers tegelijk op het scherm te zetten, kun je opties als de kleur, transparantie, borstelformaat en andere instellingen aanpassen. Om ervoor te zorgen dat Photoshop toch een voornaam onderdeel blijft van de applicatie, worden de tekeningen in Weazel in hogere resolutie doorgezet als je ze opent in Photoshop en kun je daar verder bezig met bewerken. Je kan ze ook gewoon opslaan op de iPad en mailen als JPEG.

Downloaden: Adobe Eazel (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2011, 13:17
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen adobe, photoshop, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.