Photogene 2.0 krijgt vernieuwde interface en meer functies

Fotobewerking op de iPad is mogelijk met Photogene. Deze iPad-app is compleet vernieuwd in versie 2.0, met een nieuwe interface en diverse nieuwe functies.

photogene ipadDe foto-applicatie Photogene heeft een update gekregen naar 2.0. De iPad-applicatie is bedoeld om fotobewerking uit te voeren, zoals je ook in pakketten zoals Lightroom vindt. Denk daarbij aan het scherper maken van de foto’s, curves en levels, witbalans en verzadiging aanpassen. Daarnaast zijn extra’s zoals filters, randen en speciale effecten beschikbaar. Photogene 2.0 heeft een nieuwe fotobrowser gekregen, met grotere miniaturen. Je kunt sneller van en naar de bewerkingsmodus overschakelen en titels toevoegen aan foto’s. Er is nu ook een healing brush, een kloontool en er zijn verbeterde opties om blur toe te passen en ruis weg te werken.

In Photogene vind je voortaan een viewer voor metadata. Die toont EXIF-gegevens, zoals geotags. Je kunt vanuit de app direct printen, meerdere uploads tegelijk uitvoeren en foto’s uploaden tot een resolutie van 8 megapixel. De foto’s zijn te delen via Facebook, Twitter, Flickr, e-mail en FTP. Voor Photogene heb je een iPad met iOS 4.2 of hoger nodig. Opvallend is dat reviewers in de App Store klagen dat deze compleet vernieuwde versie eigenlijk een stap terug is: de oude versie was beter en de interface was cleaner.

Downloaden: Photogene (€2,99)

photogene

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2010, 23:23
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotografie, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.