Photo Stats: statistieken over de foto’s op je iPhone

De iPhone-applicatie Photo Stats houdt bij waar je de meeste foto's hebt genomen, op welke dag je de meeste foto's hebt genomen en op welk uur je de meeste foto's hebt genomen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Photo Stats iPhone gegevens kaartHet lek dat ervoor zorgde dat de locatiegegevens van de iPhone te achterhalen waren is inmiddels gedicht, maar dat betekent niet dat de telefoon geen persoonlijke gegevens achterlaat en opslaat. Met name bij het foto’s maken worden veel gegevens bewaard. Photo Stats is een nieuwe applicatie voor de iPhone die bijhoudt waar je meeste foto’s zijn gemaakt, op welk dagdeel ze zijn gemaakt en wanneer je de meeste kiekjes schiet.

Voor 79 eurocent worden de statistieken achter je foto’s op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Als Photo Stats de foto’s vanaf de iPhone eenmaal heeft ingeladen, zie je elf pagina’s aan resultaten met verschillende wetenswaardigheden over je foto’s.

Photo Stats meeste foto's gemaaktDe fanatieke fotograaf zal vooral baat hebben bij de technische gegevens die kenbaar worden gemaakt. Onder meer worden de waardes van de ISO (belichting), sluitersnelheid en flits aangetoond. Let wel: er wordt alleen een opsomming getoond van de waarden achter de foto’s, de foto’s achter de waarden krijg je niet te zien. Dat is zeker voor de fanatieke fotograaf een aan te rekenen minpunt.

Photo Stats meest productieve dagenMeer tot de verbeelding sprekende gegevens zijn te vinden op andere van de 11 pagina’s. Een wereldkaart geeft aan waar je de meeste foto hebt genomen. Die wordt bovendien begeleid door een top 3 van plaatsen met een cijfer erachter. Mocht daar nou een plaats tussen staan waar je nooit bent geweest, dan komt dat vermoedelijk omdat je een foto hebt geschoten vanuit een applicatie die je geen locatie-toestemming hebt gegeven. Een andere grafiek laat zien op welk uur je de meeste foto’s hebt genomen en ook de meest productieve dagen en maanden worden getoond.

Omdat foto’s laden locatiegegevens opvragen vergt, dien je de applicatie wel je huidige locatie op te geven.

Downloaden: Photo Stats (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2011, 1:42
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen locatie, statistiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.