Game-update: Silent Ops, Kickin Momma, Touch Detective en Game van de Week

De Game van de Week voor de iPhone is Cut the Rope Experiments, maar met Touch Detective en Kickin Momma zijn er meer juweeltjes in de App Store bijgekomen. Verder: actiegame Silent Ops van Gameloft.

GU VR Silent Ops header iPhone iPod touchSoms hebben we in de Game-update zo weinig ruimte, dat we in een zinnetje als deze tussen neus en lippen door moeten melden dat een geweldig actiespel als Infinity Blade tijdelijk slechts 2,39 euro kost. Moet je nagaan. Vandaag wordt onder andere de Game van de Week van deze week bekend gemaakt, belichten we een nieuw actiespel van de grote uitgever Gameloft en zijn de iPhone en iPod touch met Kickin Momma en Touch Detective twee bijzondere spelletjes rijker.

Afgeprijsd en Peggle-achtig: Kickin Momma

GU VR Kickin Momma iPhone iPod touchPeggle introduceerde het pachinko-principe op de iPhone en iPod touch. Je schoot een balletje af die op zoveel mogelijk blokjes en obstakels moest stuiten om punten te verzamelen. Kickin Momma is eigenlijk precies hetzelfde spel, maar doet er alles aan om er wat bijzonders van te maken. Gaat ie: je schopt geen stuiterballetje weg, maar je eigen kroost als grote, blobbige blauwe moeder die een parelketting wil. Die mogen de kinderen dus bij elkaar stuiteren. Behalve een ketting kun je ook andere kledingstukken – waaronder een snor – voor moeders kopen met punten die je haalt. De 36 levels zien er kek uit, al distantiëren ze zich met de kleuren ijsblauw en roze-bruin niet al teveel van Peggle. De trailer… die is dan wel weer erg bijzonder. Kickin Momma zit vol met heerlijke diamantgeluidjes en een bijbehorend goed gevoel. Een paar dagen geleden schreven we in de game-update al over Kickin Momma. Nu is de game ook daadwerkelijk te downloaden.
Downloaden: Kickin Momma (€0,79, werkt alleen op iPhone)
Downloaden: Kickin Momma HD (€1,59, voor Retina-beeldscherm en iPad)

Nieuw van Gameloft: Silent Ops

GU VR Silent Ops van Gameloft iPhoneKan jij je nog herinneren wanneer Gameloft voor het laatst in stilte een nieuwe game heeft uitgebracht? Wij ook niet. Het past in meerdere opzichten wel bij hun laatste uitgave; het actiespel Silent Ops. Het is een beetje de James Bond-game zonder de licentie van Gameloft. Je kruipt in de huid van drie geheim agenten die informatie achterhalen en onderweg heel veel mensen vermoorden. Zo nu en dan verruil je een te infiltreren villa voor een boot of een dorp, maar de afwisseling is vooral visueel. Silent Ops is een aardig spelend schietspel dat we al een paar keer eerder van Gameloft hebben gezien. Je schuilt achter muren en schiet als je uit dekking bent. Of vecht als je met de vrouwelijke agente speelt. De afwerking laat helaas te wensen over. Omgevingen zijn soms fraai maar vaak kaal, gesprekken slordig gedaan en uitdaging is er niet. In kwantiteit zet Silent Ops daar nog wel een online multiplayer (zie video) voor 12 personen tegenover, maar verder kan je dit actiespel stilletjes aan je voorbij laten gaan.
Downloaden: Silent Ops (€5,49)

https://www.youtube.com/watch?v=GEDaTCeqVCM

Nieuw en raadselachtig: Touch Detective

GU VR Touch Detective iPhone iPod touchHet gebeurt niet vaak dat een Nintendo DS-game wordt overgezet naar de iPhone, maar als het gebeurt, levert het vaak wel iets leuks op. Kijk maar naar Phoenix Wright, Zookeeper of Giana Sisters. In het geval van Touch Detective is er alles aan gedaan om de oorsprong te verbloemen. De resolutie is flink opgepoetst en zowel de 2D-beelden als tekst zien er zeer verzorgd uit. Dit is geen haastklusje geweest. Haast is überhaupt geen woord dat in het vocabulaire van Touch Detective voorkomt. In het spel word je als jongedame met een paddestoel-achtig beestje aan je zijde op verschillende zaken gezet. Zo dien je een dromenvanger te achterhalen en een sneeuwfee te bevrijden. Niet alle hoofdstukken zijn gratis trouwens. Het spel is gratis te downloaden maar als je verder wil avonturieren of het extra ontsnappingsspel met de paddenstoelenman in de hoofdrol wil spelen, mag je de portemonnee trekken. Het eerste hoofdstuk van Touch Detective geeft echter al een goede indruk van hoe charmant dit bijzondere los-het-raadsel-op spelletje is.
Downloaden: Touch Detective (gratis)

Game van de Week: Cut the Rope: Experiments

GU VR Game van de WeekWeet je nog, die eerste levels van Cut the Rope waarin je nog onschuldig aan het puzzelen was hoe je het snoep bij het groene monstertje kon krijgen? Gaandeweg de uitbreidingen voor het origineel, ging Cut the Rope steeds minder om puzzelen en steeds meer om timing. En sinds het gisteren uitgebrachte Cut the Rope: Experiments is het helemaal een behendigheidsspelletje geworden. Dat komt met name door de zuignap die je zelf kan verplaatsen door op het beeld te tikken. Opeens is er een element waar je zelf de controle over hebt, maar die je ook zelf in de hand moet houden voordat hij uit je vingers glipt. Met daarnaast nog nieuwe objecten als de trampoline en het touwkanon, is er behalve meer uitdaging ook meer afwisseling. Elke puzzel is weer een juweeltje op zich. De onbetwiste nummer één van deze week.
Downloaden: Cut the Rope: Experiments (€0,79)

Wat er nog meer deze week uitkwam, lees je in de Game-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2011, 18:32
Categorie Games
Onderwerpen cut the rope, gvdw, iculture speelt, silent ops

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.