Photo Academy: beter leren fotograferen met een iPhone-app

Photo Academy legt uit hoe je je camera moet bedienen. Zaken als ISO-waarden en brandpuntsafstand worden uitgelegd, maar ook hoe je onder bepaalde omstandigheden de beste foto's maakt.

photo academy iconEr zijn mensen die met een simpele camera mooie foto’s kunnen maken. Maar er zijn ook genoeg mensen, die gewapend met een dure DSLR een dagje gaan fotograferen en met middelmatige foto’s terugkomen. Een collectie dure lenzen, superlichtgewicht statief van een paar honderd euro en een professionele belichtingsset maken je nog niet tot een goede fotograaf. Boeken over beter fotograferen gingen de afgelopen jaren dan ook grif over de toonbank, maar tegenwoordig pak je een app en ben je veel goedkoper uit. €0,79 om precies te zijn, want zo weinig kost de Photo Academy-app, die je uitlegt hoe je je camera moet gebruiken.

photo-academyDe app werkt als een handleiding, die je aan de hand van voorbeelden uitlegt wat bepaalde knoppen en meldingen op je display betekenen. De app legt ook uit hoe je door bijvoorbeeld dieren door een glasplaat moet fotograferen, als je in de dierentuin bent. Of hoe je ‘s avonds het best vuurwerk fotografeert, met ISO-waarden experimenteert en de belichting aanpast. Voorheen werd het onderdeel over Macro-fotograferen als in-app aankoop aangeboden voor €0,79 maar de ontwikkelaar heeft besloten om dat onderdeel gewoon gratis te maken, als standaard onderdeel van de app. Zelfs het vasthouden van de camera wordt uitgelegd. Voor iedereen valt er wel wat te vinden. In de app kun je foto’s toevoegen en een dagboek bijhouden om te zien welke vorderingen je zelf maakt. Die foto’s zul je dan wel met je iPhone moeten maken, terwijl de uitleg in de app vooral gaan over de mogelijkheden van een DSLR. Zaken als brandpuntsafstand en ISO-waarden zijn nou net niet instelbaar op een apparaat als de iPhone.

Downloaden: Photo Academy (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2011, 10:39
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, fotografie, handleiding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.