PhoneClean: tijdelijke bestanden op iPhone en iPad wissen

PhoneClean laat je snel tijdelijke bestanden vinden en verwijderen op je iPhone, iPad of iPod touch.

PhoneClean iconJe iPhone bevat allang niet meer alleen apps, muziek, films en e-books. Naast al deze data zijn er ook de nodige cachebestanden en andere tijdelijke data te vinden, waar je over het algemeen weinig van merkt. Deze bestanden zorgen ervoor dat bijvoorbeeld bepaalde data in apps offline beschikbaar is en dat bepaalde processen sneller verlopen. Heb je een iDevice met weinig opslag, dan kan het zo zijn dat je die verbruikte data liever voor iets anders gebruikt. Het programma PhoneClean probeert het makkelijker voor je te maken om tijdelijke bestanden te wissen.

PhoneClean laat je tijdelijke bestanden, cachebestanden, cookies en scripts en data van gefaalde synchronisaties met iTunes van je iDevice wissen. Of je ook direct al deze bestanden van je iDevice wil verwijderen, is echter de vraag: de meeste data heeft immers een nut. Tijdelijke bestanden kunnen door apps worden gebruikt om laadprocessen in sommige gevallen te versnellen, terwijl cachedata bijvoorbeeld de avatars van je Twittervrienden bevat, waardoor een Twitter-app deze niet telkens opnieuw hoeft te downloaden. Veel apps zijn afhankelijk van cachebestanden, waardoor het onhandig kan zijn om uitgerekend dit te wissen. Je kunt echter per app aangeven of de cachebestanden wel of niet gewist worden.

PhoneClean

De functies van PhoneClean zijn niet uniek. Ben je een beetje handig, dan kun je met programma’s zoals iExplorer sommige van deze bestanden zelf opzoeken en wissen. PhoneClean biedt je echter een manier om dit met een paar keer klikken ook voor elkaar te krijgen.

PhoneClean is gratis te downloaden voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en OS X 10.7 of hoger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2013, 20:30
Categorie Diensten
Onderwerp smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.