Phone Tower-app: ‘Laat die iPhone nou eens liggen!’

Hoe zorg je ervoor dat mensen op een feestje niet constant met hun iPhone in de weer gaan? Phone Tower heeft er een spelletje van gemaakt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Phone Tower iPhone wegleggenGeen verjaardagsfeestje is meer hetzelfde sinds de iPhone. Of de smartphone, eigenlijk. Ja, je zit nog steeds in een kringetje, maar de helft is er niet meer bij. Constant verstopt in dat touchscreen waar nog even een drie sterren-waardering op het laatste level moet worden gehaald, of het laatste pushbericht weer om je aandacht zeurt. Die tijd is voorbij, als het aan Phone Tower ligt. Het is echt waar: een iPhone-app die ervoor moet zorgen dat je even geen iPhone-apps meer gebruikt.

Phone Tower staat als Game in de App Store, want alleen als je de applicatie als spelletje opvat werkt ie misschien nodig. Het is simpel: je zorgt dat je op dezelfde Wi-Fi-verbinding zit als andere iPhones, iPods en iPads. De initiatiefnemer maakt een spelletje aan en daarop loggen de andere spelers in met Phone Tower. Is er geen Wi-Fi-verbinding voorhanden, dan kan je Bluetooth aanzetten om daarmee met elkaar in verbinding te treden. Maar het idee blijft staan: zodra je Phone Tower afsluit omdat je een andere app gebruikt, krijgen jij en andere spelers een (aandachttrekkende) melding dat je het spel verlaat. Dan bij jij dus de verzaker, degene die zich niet aan de afspraken houdt.

Het klinkt zo allemaal wat melig, maar ontwikkelaar Stewart Enterprises neemt de app serieus:

We’re tired of our friends and family being on their phones all the time in a group setting. We believe people should talk and enjoy each other’s company.

Phone Tower wie doet er mee Phone Tower speler gestopt met spelen

De applicatie verzint geen sancties voor de afvallige iPhone-verslaafde. Die mag je lekker zelf verzinnen, valt te lezen in de How to Play in de app. Spelelementen als een teller van hoe lang je de iPhone niet hebt gebruikt, missen ook in de applicatie, terwijl die het misschien nog net iets aantrekkelijker konden maken om de telefoon opzij te leggen. Anderzijds valt er ook weer wat voor te zeggen dat de functie ontbreekt. Want waarmee deel je zo’n scoreteller weer? Precies.

Downloaden: Phone Tower (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2013, 12:46
Categorieën Games, Kinderen
Onderwerpen feestdagen, ontspannen, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.