Philips Dictation Recorder voor de iPhone: memorecorder van Philips

Philips heeft de Philips Dictation Recorder uitgebracht, een professionele memorecorder met meer functies dan je in de normale voicerecorder van de iPhone aantreft.

philips dictation recorderPhilips brengt al jarenlang memorecorders op de markt. De memorecorders met een tape zijn inmiddels vervangen door digitale exemplaren en zelfs die hebben hun langste tijd gehad. In de hedendaagse smartphones zit immers vaak een voicerecorder. Toch kun je als ontwikkelaar nog genoeg extra functies toevoegen. Philips heeft dat geprobeerd met de app Philips Dictation Recorder, een gratis app met directe koppeling naar de SpeechExec Mobile-server. De Philips-dicteerapparaten worden vaak gebruikt door medische en juridische professionals, die teksten willen dicteren. Dicteren krijgt dan ook extra nadruk in de app.


philips dictation solutions Je hebt extra functies tot je beschikking, zoals het invoegen, overschrijven en toevoegen van memo’s. Ook kun je aangeven welke opnames de hoogste prioriteit hebben, zodat ze door een secretaresse of andere ondersteunende medewerker als eerste worden verwerkt. De app heeft een overzichtelijke interface gekregen om het maken en uploaden van de voicememo’s zo makkelijk mogelijk te maken. Ook worden de bestanden voorzien van encryptie, zodat anderen geen toegang hebben.

De app zelf is gratis, maar je kunt de bestanden dan alleen offline bewaren. Om gedicteerde tekstn naar de SpeechExec Mobile Server t sturen moet je een Mobile Server aanschaffen bij een gecertificeerde Philips-reseller. De app van Philips lijkt op die van Voxie, die in meerdere varianten in de App Store te vinden is en die door dezelfde ontwikkelaar wordt gemaakt. Voxie Pro Recorder kost €1,59, die van Philips is gratis.

Downloaden: Philips Dictation Recorder (gratis)
Tipgever: Michiel

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.