Penultimate werkt na update samen met Dropbox en Evernote

De iPad-app Penultimate kan na een update haar pagina's en notebooks uitwisselen met Dropbox en doorsturen naar Evernote. Daarin zijn de bestanden doorzoekbaar en kan je handschrift omzetten in digitale tekst.

Penultimate voor iPad notities schrijvenPenultimate is een notitie- en teken-app voor de iPad waar we regelmatig over schrijven. Dat komt omdat de app buitengewoon goed scoort in het onderscheiden van je tekenwerk en je handpalm die op het scherm van de iPad rust. De laatste update van het programma is een aanzienlijke: die voegt integratie met de vaak gebruikte apps Evernote en Dropbox toe.

Voortaan kun je vanuit Penultimate gehele notebooks en pagina’s die je maakt meteen naar Dropbox sturen vanuit de applicatie. Daarvoor dien je uiteraard wel je Dropbox-accountgegevens in te voeren in de app. Penultimate voorbeeldAls je dat gedaan hebt, kun je er ook voor kiezen om bestanden automatisch te backuppen naar de ‘online harde schijf’. Nadeel daarvan is wel dat Penultimate regelmatig tijd zal nodig hebben om het opslaan en synchroniseren te verwerken.

De integratie met Evernote werkt vergelijkbaar. Je kan bestanden doorsturen om later doorzoekbaar te maken vanuit Evernote. Bijkomend voordeel is dat Evernote handschrift-herkenning heeft waardoor het je krabbels kan vertalen naar tekst.

Andersom bieden de programma’s nu ook ondersteuning voor Penultimate. Als je dus bijvoorbeeld in Dropbox een Penultimate-bestand opent, wordt je verwezen naar de applicatie om er aldaar in te werken. Naast andere kleine verbeteringen, is de laatste grootste sprong van versie 3.3 dat je gekopieerde afbeeldingen nu kan plakken in de applicatie. Eveneens kun je stukken ‘inkt’ kopiëren en weer plakken in andere apps. Penultimate is dus vooral veelzijdiger geworden na de laatste update.

Downloaden: Penultimate (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 18:04
Categorie Productiviteit
Onderwerpen penultimate, schrijven, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.