iOS game-update: Run Roo Run is uit, Woody Woodpecker en Gameloft’s Urban Crime

De tekenfilmheld Woody Woodpecker is aan een nieuwe carriere als hoofdrolspeler van een iPhone-game begonnen. Urban Crime is een nieuwe open-wereld game van Gameloft en Run Roo Run is een heerlijk springspel.

GU DO Urban Crime iPhone iPod touchUhuh-he-heehee, uhuh-he-heehee, hehehehehehehe. We hebben geen idee hoe we het precies schrijven, maar een van de personages uit de iOS game-update van vandaag maakt het geluid vaker dan je lief is. En het is niet de kangoeroe Roo, die zijn kind is verloren en nu keer op keer de perfecte sprong uitvoert om hem op te zoeken. En ook niet het gangsterneefje van het totaal anonieme bendelid dat je introduceert in de nieuwe open wereld-game van Gameloft.

Run Roo Run is uit en…

GU DO Run Roo Run iPhone iPod touchEerder deze week deden we iets wat we nog nooit hebben gedaan in de iOS game-update en dat is het succes van een game voorspellen. Zonder het te spelen. Nu hebben we Run Roo Run wél gespeeld en kunnen we gerust ademhalen: het is écht goed. Oké, wat het is: een renspel op zijn Cut the Rope’s. In tegenstelling tot andere renspellen op de iPhone en iPod touch, ren je hier niet zolang mogelijk totdat je een keer een verkeerde sprong maakt. Hier ren je constant in levels die maar één scherm groot zijn. Ze staan constant vol met steeds iets meer en gevaarlijkere objecten die je moet overwinnen met pixelperfecte sprongen. Het enige wat je doet in elk level is de knop indrukken om hoofdpersoon Roo te laten springen. Simpel, nietwaar? Er zijn dan in totaal ook maar liefst 420 levels en de meeste speel je met ervaring in het genre, in een paar seconden uit. Niet meer. Maar… er zijn twee soorten levels. Alle 20 werelden hebben 15 gewone levels en 6 bonuslevels. De bonuslevels speel je vrij als je de 15 normale levels in een wereld hebt gehaald en zijn van een heel andere orde. Al in de eerste wereld bieden ze een ongekende uitdaging. Je maakt niet één, niet twee, niet drie maar soms vijf keer in een level een perfecte sprong. Laat genoeg om je kop niet te stoten, vroeg genoeg om over de rots heen te komen. Elke wereld komt er een spelelement bij en zo bouwt het spel steeds beter op. Van stekels die getimed uit de grond komen, tot banden waar je op stuitert, tot muren om tegenaan te springen tot een simpele dubbele sprong. Op alle levels kun je de gouden plak halen en daar ben je door het plezier, de leuke afwerking en de opbouwende muziek sneller doorheen dan je zou willen. Maar dan is het vertier nog niet voorbij. Ontwikkelaar 5th Cell stopt elke week namelijk gratis 10 extra levels in het spel. Wat een vooruitzicht! Run Roo Run is een grote aanrader.
Downloaden: Run Roo Run (€0,79)

Tiny naäpertje: Woody Woodpecker

GU DO Woody Woodpecker Tiny Wings iPhoneDat is nog eens een onverwacht weerzien! De stokoude tekenfilmveteraan Woody Woodpecker is 2012 binnengestapt met een eigen game die speelbaar is op zowel de iPhone, iPod touch als de iPad. En daarvoor speelt het enigszins leentjebuur bij een enorm populair modern vogeltje: Tiny Wings. Als je aan dhr. Woodpecker vraagt wat hij zoal doet dezer dagen, dan zegt ie: een knop op het scherm indrukken om mezelf naar beneden te richten en weer loslaten om mezelf zo ver en hoog mogelijk van een schans te lanceren. Het spel combineert de één-knop gameplay van Tiny Wings echter met een geinig en eigen race-element, waarin je het opneemt tegen allerlei andere personages uit de tekenfilms. Na een gezamenlijke start roetsj je zo de dalen in en vlieg je de heuvels over terwijl je ingehaald wordt en anderen inhaalt. Ondertussen kan je ook nog stunts uitvoeren op je skateboard en turbo’s en raketten verzamelen om het de anderen te benauwen. Het geeft warempel een soort gevoel van knussigheid met al die geinige personages van weleer. Het tafereel wordt bovendien begeleid door de geluidseffecten en muziek van toen, al sluiten die zelden op elkaar aan qua volume en ritme. De online multiplayer tegen mensen van over de hele wereld is wél helemaal van deze tijd en maakt Woody Woodpecker een behoorlijk campy afgewerkt maar wel erg grappig spelletje.
Downloaden: Woody Woodpecker (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Urban Crime

GU DO Urban Crime iPhone screenshotDe besturing van Grand Theft Auto III op de iPhone kan beter, die geven we je. Het rijden gaat wel érg soepel en het richtsysteem laat het afweten in benauwde situaties. De grote iPhone-gamesontwikkelaar Gameloft doet het helaas weinig beter in het vandaag verschenen Urban Crime. Ook in dit spel steel je auto’s, schiet je vijanden neer en verover je beetje bij beetje territorium namens je gang in een open spelwereld. De tegenstanders zien je hier al vanaf meters afstand voordat ze schieten, maar hier hindert het niet. Ze zijn zo zwak gemaakt dat je alle tijd hebt om op ze te richten en ze te schieten. Alleen daardoor werkt het beter dan GTA 3, maar hee, het is een methode. Helaas is het rijden dramatisch. De camera kijkt bij vlagen liever naar de weg dan naar de horizon en duikt roekeloos onder gevels waardoor je niks meer ziet. Ook omkeren is een complete gok. Maar… Urban Crime is gratis, yo. Dus het is te gek, shizzle (even conformeren aan het taalgebruik hoor). Een ietwat vrolijk gekleurde stad staat compleet voor je klaar en daarin kan je naar hartelust missies volgen en rondrijden en lopen als je wilt. Voor elke missie die je uitvoert betaal je een energie en die worden weer na een dik kwartier weer aangevuld. Als je sneller wil spelen, is dat echter geen probleem. Dan hoef je alleen maar de knip te trekken. Urban Crime is weliswaar een 3D-game in een aardige open wereld mét een dag- en nachtovergang, maar heeft een bedroevende afwerking. Er is geen inleiding, geen aanleiding, de autobesturing is ellendig en missies eindigen abrupt. Een crime als je dit type games op de spelcomputer gewend bent, maar wel lief voor je portemonnee als je slechts af en toe een missie speelt. Waarom dit dan toch de Trailer van de Dag is? Een speler die op papier tot de doelgroep behoort, maakte een videoverslag van zijn ervaring en die is op z’n zachtst gezegd, best vermakelijk.
Downloaden: Urban Crime (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Zijn Run Roo Run, Woody Woodpecker en Urban Crime niks voor je? Dit zijn de leukste tijdelijke aanbiedingen voor de iPhone en iPod touch vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 19:41
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, kopen, urban

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.