Penultimate na grote Evernote-update voortaan gratis

Penultimate is vanaf een grote 4.0-update nauw geïntegreerd met Evernote. Ook is de app voortaan gratis.

Penultimate iconPenultimate heeft een forse 4.0-update ontvangen, waardoor de iPad-applicatie voortaan volledig kan synchroniseren met Evernote. De app heeft nog een aantal andere haken in Evernote gekregen: zo kun je voortaan je handgeschreven notities doorzoeken met behulp van Evernote’s letterherkenningssoftware. De app zal vanaf de nieuwe update ook gratis worden aangeboden.

Het is geen toeval dat Penultimate en Evernote na de laatste update zo nauw verbonden zijn: Evernote nam de ontwikkelaar van de app in mei 2012 nog over. Evernote staat er om bekend andere ontwikkelaars in huis te halen, om vervolgens diepe integratie in hun apps te stoppen. Veel van de Evernote-gelieerde apps worden gratis aangeboden.

Naast de diepe Evernote-integratie en het verdwenen prijskaartje, zijn er nog een aantal andere vernieuwingen in de app te vinden. Penultimate heeft nu een nieuwe interface, waardoor de applicatie meer in lijn is met andere apps van Evernote. De schrijflijnen zijn nu ook scherper op het Retina-scherm van de derde en vierde generatie iPad.

Penultimate

Penultimate is een iPad-app waar je notities mee kunt bijhouden. Dit doe je echter niet door te typen: de app is helemaal gemaakt om gebruikt te worden als een gewoon stuk papier, waardoor je met je vinger (of een stylus) op traditionele wijze moet schrijven.

Op het moment ondersteunt de nieuwe versie van Penultimate alleen iOS 6.0. De ontwikkelaar belooft later in een update iOS 5.0-ondersteuning toe te voegen.

Downloaden: Penultimate (gratis, eerder €1,79, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2013, 17:38
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, penultimate

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.