Evernote neemt iPad-app Penultimate over

De iPad-app Penultimate is vandaag overgenomen door notitiedienst Evernote. Die zal de technologie van de app in Evernote implementeren en Penultimate naar andere platformen brengen.

Evernote PenultimateNotitiedienst Evernote heeft vandaag de iPad-app Penultimate van Cocoa Box Design overgenomen. Evernote wil de technologie achter de app gebruiken om handschrift-detectie in zijn eigen app te implementeren. Penultimate zal onder Evernote’s hoede ook worden uitgebracht op andere platformen en apparaten.


Het is nog niet duidelijk wat er precies is betaald voor Penultimate. Cocoa Box Design-oprichter Ben Zotto zal in ieder geval bij Evernote gaan werken, om vanaf daar de ontwikkeling van de app te blijven ondersteunen. Cocoa Box zal vermoedelijk zijn deuren sluiten.

Penultimate is een iPad-app die je kunt gebruiken om te schrijven op het scherm van je iPad met je vinger of een stylus. Dit doe je zoals je op papier zou doen, in plaats van dat je typt met een toetsenbord. Evernote kan op het moment al geschreven tekst herkennen in gescande documenten. De combinatie van beide technologieën zou ervoor kunnen zorgen dat je notities in Evernote met een stylus schrijft, waarna de app dit vertaalt naar digitale tekst.

Evernote bleek afgelopen week nog een investering van 70 miljoen dollar te hebben ontvangen. Met 30 miljoen gebruikers lijkt het bedrijf ondertussen flink de ruimte hebben om door te groeien, zonder zich zorgen te maken over financiële problemen.

Downloaden: Penultimate (€0,79)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8rq1Ly_PI4E

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.