AT5: officiële iPhone-app van Amsterdamse zender

De Amsterdamse zender AT5 heeft een iPhone-app uitgebracht waarin je nieuws kan lezen en de zender live kan bekijken.

AT5 iPhone iPod touch nieuwsAT5 heeft een eigen iPhone-app uitgebracht. De nieuwe applicatie is gratis te downloaden en past qua eenvoud in lijn met de andere uitingen van de lokale Amsterdamse televisiezender. Je ziet het nieuws er snel onder elkaar. Er zijn slechts twee tabbladen voor het nieuws: één met hard nieuws van de zender en één met door kijkers ingestuurde foto’s. Een onderverdeling van rubrieken zie je enkel onder het menu op de voorpagina. De aanpak is opvallend visueel: elk artikel wordt aangekondigd met een foto op de achtergrond van de artikelkop.


Daarmee is de AT5-app beduidend anders dan de mobiele website van de zender, die alle nieuwskoppen op NU.nl-achtige wijze onder elkaar zet. In de applicatie moet je even wennen om de witte koppen op de foto’s snel in je op te kunnen nemen, ook al zit er een rode strook tussen die de koppen leesbaar maakt. De scrollsnelheid lijdt ook een beetje onder de fotodichtheid.

In het hoofdtablad Nieuws kan je met de knop rechtsboven artikelen laden van de verschillende rubrieken Sport, 112, Kort, Stad, Cultuur, Zakelijk en Gossip. Het tabblad Gespot kent geen verdere onderverdeling: actuele lezersfoto’s staan er onder elkaar aangekondigd. Artikelen zelf genieten een groot, duidelijk lettertype. Je kan artikelen delen naar Twitter en Facebook. Voor beide functies maak je gebruik van de in iOS ingebouwde integratie.

AT5 voorpagina AT5 Nieuwsbericht iPhone

Het centrale tabblad Kijk AT5 TV leidt zonder poespas naar de programmagids van de dag. Met een knop kan je de zender meteen vanuit de app live kijken. Het laatste tabblad toont een verkeerskaart van Amsterdam waarop je drukte in kleuren kan zien. Een eenvoudige weersvoorspelling voor periodes van drie uur op de dag zelf en de vier aanstaande dagen ontbreken er ook niet. Een tip insturen kan met een titel, omschrijving, locatie en je naam. Je kan natuurlijk ook een foto toevoegen, om in de rubriek Gespot terecht te komen.

De applicatie van AT5 loopt nog niet overal lekker. De bovenbalk met daarin de Terug-knop en de deel-knop draait hier en daar in de soep. Bovendien verwijzen links naar andere AT5-artikelen naar de website, die daarvoor wordt geopend in Apple’s standaardbrowser Safari.

Downloaden: AT5 (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.