iOS game-update: verslavingsgevaar met Pixel People, Table Top Racing en Puzzle Retreat

Nieuwe gevaarlijk verslavende games voor iPhone en iPad: bouwspel Pixel People, racegame Table Top Racing en hersenkraker Puzzle Retreat.

GU DO Pixel People iPhone iPad headerDeze iOS game-update gaat niet in je koude kleren zitten, we waarschuwen je maar alvast. We beschrijven drie nieuwe games waar je zonder al teveel moeite aan verknocht kan raken. Het goed uitziende miniatuurracespel Table Top Racing moet nog even op gang komen, maar de hersenkraker Puzzle Retreat schotelt je al snel lastige puzzels voor. Pixel People is een nieuw bouwspel met aanstekelijke pixelstijl, die zo in het rijtje Tiny Tower en Pocket Planes past.

Racen met ijscokarretjes: Table Top Racing

GU DO Table Top Racing iPhone iPad“Van de makers van WipEout” schreeuwt Table Top Racing en nemen allerlei sites klakkeloos over, maar dat verdient een nuance. WipEout heeft veel verschillende edities en die zijn steeds gemaakt door een andere studio. Één daarvan tekent nu voor Table Top Racing, een spelletje dat jou en de computer in speelgoedwagentjes plaatst en over miniatuuromgevingen laat racen. Table Top ziet er lekker intiem uit. Met een gesmolten ijsje op je dak, scheur je langs multomappen, taarten en andere obstakels die je op een bureau en tafel verwacht. Of ja, scheurt… in de trailer lijkt het heel wat, maar in de praktijk valt de snelheid in het begin eigenlijk tegen. Het spel voelt als zoveel racespellen op de iPhone en iPad net te langzaam en daardoor mist de zweetveroorzakende actie die je verwacht in de verschillende racemissies. Na verloop van het spel wordt het gelukkig beter. Je kan zowel racen tegen de computer als tegen drie andere spelers. Met zes speltypes, 30 evenementen te voltooien en 8 banen heeft Table Top Racing bovendien genoeg in huis – en het wordt ook zeker leuk. Maar om ervan te genieten moet je eerst wel even door het beginnerstempo heen bijten.
Downloaden: Table Top Racing (€2,69, universeel, iPhone 4+, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=BiYM2Gwvy-M

Puzzle Retreat: hersens kraken

GU DO Puzzle Retreat iPhone iPadZwengel die denkmachine van je maar aan, want je zal hem nodig hebben voor Puzzle Retreat. Het nieuwe puzzelspel voor iPhone en iPad heeft een simpel principe. Je hebt een veld met vakjes voor je die je allemaal moet vullen. Dat doe je door de andere vakjes met blokken erop te verschuiven naar de lege vakken, zodat ze die opvullen. Al vrij snel worden de puzzels aardig, als je met meer-ogige dobbelstenen en richtingsaanwijzigers te maken krijgt waarmee je de opvulblokken in de leegte moet schuiven. En het gaat een stuk verder. Er zijn blokken die vaststaan waar je omheen moet denken en vlammetjes die hun tegenpolen – de ijsblokken – ongedaan maken. Om het je ‘makkelijk’ te maken, heeft het spel wel meteen een ongedaan maken-knop in het veld gestopt, zodat je verkeerde zetten terug kan draaien zonder een puzzel te herstarten. Bovendien zorgt iCloud-ondersteuning ervoor dat je laatste inzicht is onthouden als je de game tussentijds hebt afgesloten. Pfiew. Puzzle Retreat heeft standaard al maar liefst 96 levels en ontwikkelaar The Voxel Agents plant het spel maandelijks te voorzien van een nieuwe set uitdagingen. Slaat Retreat (letterlijk vertaald: terugtrekken) soms op het moment dat je de witte vlag hijst omdat je het niet meer aankan?
Downloaden: Puzzle Retreat (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Pixel People

GU DO Pixel People iPhone iPad‘Oh shit, daar ga ik.’ Wedden dat dat je dominante gedachte is na het even proberen van Pixel People? Dat is een nieuw bouwspel uitgegeven door Chillingo, maar had het zo afkomstig kunnen zijn uit de NimbleBit-stal van Tiny Tower en Pocket Planes. Het spel is gedrapeerd in een lieflijke en overdadig kleurrijke pixelstijl en daarin begin je onschuldig aan het bouwen van je dorp in de ruimte. Pixel People dwingt je niet twintig stappen te volgen om in het spel te komen, maar laat je de twee principes van het spel zien en daarna ben je vrij om te spelen. In de basis bouw je woningen. Die bieden toegang voor nieuwe inwoners die door het bezoekerscentrum worden gehaald. Nieuwe bewoners beginnen functieloos, en je creëert zelf een beroep voor ze door twee beroepscategorieën met elkaar te combineren. Dat werkt net zoals het ontstaan van elementen in de populaire spelletjes Doodle God en Doodle Devil. Nieuwe beroepen leiden tot nieuwe gebouwen waar je inwoners werken, dat zorgt voor inkomsten waarmee je nieuwe huizen kan bouwen en zo is het concept van het spel in gang gezet. Pixel People doet het met verve: het tempo ligt er meteen goed in en elke keer dat je het spel opstart, kan je van alles doen naast het ophalen van geld. Je tikt op hartjes om de liefde van bewoners te bevestigen en bonussen vrij te spelen, wijst werknemers toe aan wekgelegenheden en het leukste: breidt je dorp uit tot een stad van Sim City-proporties. Het spel geeft je alle vrijheid je hele gebied opnieuw in te richten en in combinatie met de gezellige pixelstijl, is dat een uiterst ontspannen bezigheid. Het doel om alle 150 beroepen te ontdekken sluipt er langzaam in en omdat het spel geenszins in-app aankopen opdringt, moet je waken dat Pixel People niet je hele leven overneemt.
Downloaden: Pixel People (gratis, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=XPqKgbM8hlk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2013, 18:49
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, pixel, puzzelgame, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.