Pechhulp iPhone-app van Route Mobiel biedt hulp in ruim 200 landen

De iPhone-app Pechhulp van Route Mobiel bevat alarmnummers, adressen van hulporganisaties, een optie om verzekeringsmaatschappijen en banken te bellen en andere nuttige informatie, voor als je in het buitenland pech krijgt.

alarm pechhulpAls je op vakantie autopech krijgt, ziek wordt of bestolen wordt, is het handig als je alle polisnummers, pechnummers en telefoonnummers van banken bij de hand hebt. De pas gelanceerde applicatie Pechhulp van Route Mobiel biedt die informatie in één app. Je kunt vanuit de applicatie direct contact leggen met de alarmcentrale van je verzekeraar, ongeacht waar je verzekerd bent. Ook hoef je geen klant van Route Mobiel te zijn om de app te kunnen gebruiken. De app geeft ook in ruim 200 landen toegang tot de lokale alarmdiensten, zodat je zeker weet of je 911, 000, 197 of misschien toch 112 moet bellen. Verder geeft de app toegang tot de telefoonnummers van banken en creditcardmaatschappijen, zodat je je bankpassen en creditcards kunt laten blokkeren.

Een lijstje met adressen en telefoonnummers van Nederlandse ambassades en consulaten in ruim 200 verschillende landen is voorhanden, zodat je bij een zoekgeraakt paspoort kunt zorgen dat je weer thuiskomt. De app is redelijk uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld ook je polisnummers van je reis- en autoverzekeringen vastleggen, zodat je bij problemen meteen alle info onder handbereik hebt.

routemobielEr zit een locatiefunctie in, waarbij de app aangeeft op welke geografische lokatie je bent, zodat de autopechdienst of de politie/alarmcentrale weet waar je zit. Heb je een contract met Route Mobiel, dan kun je vanuit de app meteen de locatie en aanvullende gegevens zoals kenteken doorsturen via de ‘Hier ben ik nu’-pagina. Die functie is ook beschikbaar om anderen te laten weten waar je zit. Wellicht kom je als gebruiker ooit in het nieuws vanwege een spectaculaire reddingsactie, waarbij je door een lawine onder de sneeuw wordt bedolven maar nog net de kracht hebt om een ‘Hier ben ik’-berichtje naar Twitter of Facebook te sturen. De aanbieder van de app is Route Mobiel, een alternatief voor de ANWB-pechhulp.

Downloaden: Pechhulp (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2010, 14:45
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen alarm, auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.