Pathé Mobiel totaal vernieuwd op iPhone

Pathé Mobiel voor iPhone heeft een totaal nieuwe vormgeving. De app laat je filmtijden per bioscoop zien en direct kaartjes bestellen.

Pathié totaal vernieuwd iPhoneDe grootste bioscoopketen in Nederland heeft zijn iPhone-app volledig herzien. Pathé Mobiel stapt voor het eerst sinds het bestaan van de applicatie af van het zwart. De nieuwe app is wit en heeft een dashboard met gele knoppen. Je ziet er filmtijden mee, koopt er tickets, bekijkt trailers, ziet speciale evenementen en neemt in ogenschouw wat er binnenkort in de bioscoop te zien is. Bij het bestellen van een bioscoopkaart, kan je nog steeds een plek reserveren.

Filmoverzicht en tickets kopen

Een van de grootste veranderingen in Pathé Mobiel is de manier waarop je op films ziet. En dat is misschien geen welkome. Voorheen selecteerde je verschillende bioscopen waar je naar het aanbod wil kijken en scrollde je door een lijst met alle films die er voorhanden waren, inclusief de uitzendtijden per bioscoop. Nu zie je het aanbod per bioscoop. Er is nog steeds een zoekfilter voor bioscopen in de buurt of handmatig gekozen vestigingen, maar de films worden per bioscoop geladen. Je tikt met een bovenbalk tussen de verschillende filialen.

Pathé filmtijden Pathé tickets iPhone

Daar tegenover staat dat het aanbod aan films per bioscoop beter is geworden. Kies een bios en je ziet alle uitzendtijden van een film onder elkaar, inclusief vermelding van een 2D- of 3D-weergave, originele versie of Nederlandse vertaling. Bestellen gaat eenvoudig als je een Pathé-account in de app hebt. Je tikt meteen hoeveel kaartjes je wilt en van welke soort. Één normale kaart, één CJP-pas en een Unlimited pas? Geen probleem. Nieuw is dat je kaarten kan opslaan in Apple’s tickets-app Passbook, zodat je hem simpel digitaal bij de hand hebt.

Pathé hoofdscherm iPhone Pathé Mobiel filmoverzicht

Dashboard vol afdelingen

Informatie over de films die draaien vind je niet vanaf het tijden & ticket-overzicht, dat veruit de grootste knop is op het nieuwe dashboard. Daarvoor kijk je bij de Trailers, Top 10 of het Filmoverzicht op dezelfde pagina. De laatste is een vreemde eend in de bijt trouwens: die vat de andere manieren om films te zien in de app weer samen. Op de tweede pagina van Pathé Mobiel bekijk je namelijk ook de evenementen, verwachte releases en de populairste films op Pathé Thuis. Je vindt daar ook een lijst met veelgestelde vragen, algemene informatie, een overzicht van de bioscopen en jouw afstand er tot en ten slotte je eigen favorieten. Rechtsboven in beeld is altijd een zoekbalk waarin je zoekt op films, acteurs en crew.

Pathé mobiel top 10 Pathé zoekfunctie

Visuele update

Aangezien je al op stoelnummer kon reserveren en ook al kaartjes van tevoren kon afrekenen met iDeal, viel er niet zoveel meer te verbeteren aan de functionaliteit van Pathé Mobiel. Ja; Pathé Thuis had volledig in de app kunnen worden opgenomen. Maar dat is helaas niet gebeurd. Dat maakt de veranderingen vooral visueel, anders dan tickets in Apple’s Passbook en de nieuwe weergave van films bij bioscopen. Of die laatste je bevalt, is een smaakkwestie. Maar Pathé Mobiel kan visueel in ieder geval weer met de tijd mee.

Downloaden: Pathé Mobiel (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Filmaanbod van andere bioscopen zien? Probeer MrMovie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2014, 11:06
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen bioscoop, pathé

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.